Rotterdams reddingsteam haalt man uit Gelderse kerktoren

Het speciale Hoogte Reddingsteam van de brandweer uit Rotterdam heeft een monteur uit een kerktoren gered. Het slachtoffer was maandagochtend in het Gelderse Velddriel aan het werk, toen hij een aantal verdiepingen viel. Na twee uur werd de man door het brandweerteam bevrijd.

De normale hulpdiensten konden niet op de plek komen waar de man lag. Het speciale team moest de man van 15 meter hoogte halen. Na een val van zo'n 5 meter was hij terecht gekomen op een plek waar geen normale trap of een uitgang zat. Het slachtoffer brak door de val zijn been.

"De man was door de plaatselijke brandweer al gestabiliseerd en in een brancard gelegd. Hij moest van de vloer naar een uitgang gebracht worden, dat kon alleen met onze lijnen.", vertelt Ron Bahnerth van het reddingsteam. "Daar konden we hem aan een hoogwerker van de brandweer afleveren."

Het Hoogte Reddingsteam is gespecialiseerd in mensen redden op moeilijk toegankelijke plekken, zowel op hoogte als op diep gelegen plekken. Ze gaan dan net als alpinisten te werk met kabels.

Nederland heeft meer teams die gespecialiseerd zijn in het redden van mensen op hoogte, zoals in Utrecht. Waarom juist het team uit Rotterdam de man moest redden, is Bahnerth niet bekend. "Misschien omdat wij iets sneller konden zijn."

Het speciale brandweerteam bestaat uit brandweermannen uit de Botlek. Het team werd ooit opgericht nadat er iemand op grote hoogte in de Rotterdamse haven gered moest worden.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam
Deel dit artikel: