SPARTA

Sparta naar Voren! met Leonard Geluk over de Europese play-offs en witte rook rondom Koki Saito

Presentator Frank Stout met Leonard Geluk, Anton Slotboom en Ruud van Os
Presentator Frank Stout met Leonard Geluk, Anton Slotboom en Ruud van Os © Rijnmond
In een nieuwe Sparta naar Voren is Leonard Geluk te gast, die van 2004 tot 2009 wethouder was in Rotterdam. Tegenwoordig is hij algemeen directeur van de Vereniging Nederlandse Gemeenten in Den Haag, maar daarnaast ook groot Sparta-supporter. Samen met presentator Frank Stout, Ruud van Os en Anton Slotboom praat hij over de makkelijke zege op Cambuur van afgelopen weekend, bewustwording over spreekkoren en het aanstaande langere verblijf van publiekslieveling Koki Saito.
Uiteraard werd er gesproken over de 4-1 zege van Sparta op Cambuur. "Een zondagmiddagwedstrijd, vergelijkbaar met een wedstrijd in de voorbereiding tegen een Belgische tegenstander. Heerlijk achterover leunend op je stoeltje in de zon", omschrijft Geluk de laatste thuiswedstrijd in het reguliere seizoen.
Luister hieronder naar een compilatie van een aantal Sparta doelpunten van dit seizoen:
Naar aanleiding van de spreekkoren tijdens Sparta - PSV, waarin Xavi Simons voor 'homo' werd uitgemaakt, schreef Geluk een open brief. Zijn dochter is getrouwd met een vrouw en het deed zijn familie pijn dat er dergelijke teksten van de tribune afkwamen. In zijn brief schreef Geluk dat hij bang was dat Sparta zichzelf niet meer zou zijn. "De toekomst van de club staat op het spel."
In een uitgebreide discussie spreken de heren over dit soort gedrag, dat je weliswaar in mindere mate bij Sparta ziet, maar wel geregeld in stadions. "Uiteindelijk draait het om bewustwording en voortschrijdend inzicht bij het publiek", zijn Stout en Slotboom eensgezind.

Witte rook rondom Saito

Zo richting Pinksteren hangt er niet alleen mooi weer, maar ook hoopgevend nieuws in de lucht. Het ziet er naar uit dat Koki Saito nog een jaar langer op het Kasteel speelt. "De rook wordt steeds witter", vertelt Stout tot grote vreugde van zijn tafelgenoten. De publiekslieveling zou voor de heren boven aan het lijstje van spelers staan die ze graag nog een seizoen willen zien bij de club uit west. "Je komt echt voor zo'n speler naar het stadion", zegt Slotboom. Geluk: "Met elf ballerina's ga je geen wedstrijden winnen, maar het is wel heel erg prettig om naar zo'n mooie speler als Saito te kijken."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl