Vier mannen opgepakt voor plan aanslag Turks consulaat Rotterdam

De politie heeft maandag vier mannen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij terrorisme. Ze zouden in een afgeluisterd gesprek hebben gesproken over het plegen van een aanslag op het Turkse consulaat in Rotterdam.

De aangehouden Nederlands-Marokkaanse mannen zijn twee broers van 26 en 29 jaar die in Oudenbosch werden opgepakt. Ook een 37-jarige man in Roosendaal en een man uit het Belgische Essen werden aangehouden.

Ze kwamen naar voren in het onderzoek naar de Rotterdammer Jaouad A. die in december 2016 in de Van Speykstraat werd opgepakt. Bij hem werden een kalasjnikov met munitie en een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk gevonden.

De AIVD luisterde een telefoongesprek tussen de Rotterdammer en een aantal van de nu opgepakte verdachten. Het gesprek gaat over een aanslag op het Turkse consulaat.

Tegen Jaouad A. eiste het Openbaar Ministerie eerder een celstraf van acht jaar cel. Hij werd veroordeeld tot vier jaar cel.

Bij een doorzoeking van de huizen in Oudenbosch en Roosendaal en een loods in Sprundel en twee huizen in Essen en Antwerpen is beslag gelegd op onder andere digitale gegevensdragers. Ook zijn drie auto's in beslag genomen.

In het huis in Roosendaal ontdekte de politie op zolder een hennepkwekerij met meer dan honderd planten. Er zijn geen wapens of explosieven gevonden.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Terrorisme
Deel dit artikel: