Honden achtergelaten in het Rotterdamse Zuiderpark

De politie Charlois heeft maandagochtend twee honden gevonden in het Zuiderpark in Rotterdam. De beestjes stonden vastgelijnd aan een boom.

De twee dieren werden vlakbij het Goereesepad gevonden. De politie laat weten dat de ze erg bang waren toen de agenten hun kant op liepen. Medewerkers van de Dierenbescherming hebben de honden opgevangen.

De eigenaar van de honden was in eerste instantie niet bekend. In de loop van de middag kwam de politie de eigenaar op het spoor. Er moet nog blijken of de persoon wordt vervolgd.

Mogelijke vechthonden
De vondst van de honden houdt de gemoederen op social media flink bezig. Volgens sommige mensen gaat het mogelijk om vechthonden.

Ze wijzen er op dat op foto's te zien is dat de honden zichtbare littekens hebben. Een van de twee honden werd maandagmiddag behandeld door de dierenarts voor bijtwonden, laat de dierenbescherming weten.

Het gaat om een mannetje en een vrouwtje, het is niet bekend welke van de twee onder behandeling is, maar met de andere hond gaat het goed, zegt de woordvoerder.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam-Charlois
Deel dit artikel: