FEYENOORD KAMPIOEN

Video: Supporters, jong en oud: iedereen op de foto met de kampioensschaal van Feyenoord

Jong en oud glundert bij de kampioensschaal van Feyenoord
Jong en oud glundert bij de kampioensschaal van Feyenoord © Floortje van Gameren
Woensdagmiddag en -avond mogen Feyenoordfans op de foto met de kampioensschaal die de Rotterdamse club zondag 15 mei won na de winst op Go Ahead Eagles. Rotterdam barstte van vreugde uit haar voegen, zo'n 140.000 supporters vierden het landskampioenschap uitbundig. Nog even nagenieten: op de foto met de kampioensschaal. Verschillende Rijnmonders stuurden ons hun foto's toe.
"Nee, natuurlijk is deze kampioensschaal geen replica", reageert Ton Strooband van de Feyenoord Foundation die de actie organiseert. "Feyenoord is de meest authentieke voetbalclub van Nederland. We gaan toch zeker niet op pad met een nepschaal?!"

Kampioensschaal maakt tour door Rotterdam

Maar aanraken? Dát mag absoluut niet. De schaal moet nog een hele tour maken door de stad, legt Strooband uit: langs de scholen waarmee de Feyenoord Foundation een band heeft, langs de commerciële relaties en sponsoren van Feyenoord.
En ook tijdens wedstrijden en de open dag van Feyenoord kunnen fans weer op de foto met de schaal. De kampioensschaal moet er dus wel picobello uit blijven zien. Hij blijft onaangetast, glimmend op een witte sokkel staan in het clubhuis van Feyenoord in Rotterdam-Zuid.
Rotterdammers gaan op het Afrikaanderplein op de foto met de kampioensschaal van Feyenoord.
Deze woensdag is het zo druk op het Afrikaanderplein dat Strooband denkt dat het wel eens té druk zou kunnen worden. "Als je denkt: het is toch wel lastig om vanavond (tussen 18:30 en 20:00 uur, red.) te komen, wacht dan even. Er komen nog genoeg momenten dat het weer kan. Zéker voor supporters."

Na brand alles van Feyenoord kwijt

De fans die op de foto gaan, hebben allemaal hun eigen teken om hun blijdschap en trots op hun club te uiten. De handen in de lucht, twee vingers in een V-teken, een Feyenoord-sjaal ophoudend en zelfs een man op een scooter met een grote Feyenoordsticker erop. "Vroeger had ik mijn hele kamer vol met spullen van Feyenoord. Maar dat heb ik niet meer, dat is met een brand de lucht in gegaan. Ik hoop dat dit nog lang mag blijven hangen."

Veel jeugd

Het is woensdagmiddag, de scholen zijn vroeg uit. Op de eerste fotosessie van de dag tussen 15:00 en 17:00 uur zijn dan ook veel kinderen afgekomen. Een plekje voor de foto heeft de kleine Danley al gevonden: in zijn slaapkamer. Een ander jongetje kan zijn geluk niet op dat hij naast de kampioensschaal mag staan en ermee op de foto gaat. "Ik vond het echt ongelooflijk dat ik daar naast stond!"

Afrikaanderplein

Het clubhuis van Feyenoord is de eerste plek die de kampioensschaal aandoet voor een fotomoment met alle Rotterdammers die daar belangstelling voor hebben. Hoe kan het ook anders, zegt Strooband, het Afrikaanderplein is de bakermat van de club. "Hier speelde Feyenoord de eerste wedstrijden."
Blijdschap bij Sanae, Armando, Zakaria, Badr en Rida bij de kampioensschaal
Blijdschap bij Sanae, Armando, Zakaria, Badr en Rida bij de kampioensschaal © Privécollectie
Chris Fabrie, opa Robert Fabrie en kleinzoon Kyan Christian Fabrie gingen ook met de kampioensschaal op de foto.
Chris Fabrie, opa Robert Fabrie en kleinzoon Kyan Christian Fabrie gingen ook met de kampioensschaal op de foto. © Jim Breeman Sport Photography
Ger en Raymondo van Elburg
Ger en Raymondo van Elburg © Privé-inzending
Wout Willemse
Wout Willemse © Privé-inzending
René de Vries
René de Vries © Privé-inzending
Roxette Oostrum
Roxette Oostrum © Privé-inzending
Ging jij ook op de foto met de kampioensschaal van Feyenoord en wil je dit unieke geluksmoment nog een keer vereeuwigen? App je foto dan hier naartoe en vermeld even wie erop staan.