Kamerleden bezoeken Rotterdam-Zuid

Kamerleden van zeven partijen hebben maandag een bezoek gebracht aan Rotterdam-Zuid. Het ging om een kennismakingsbezoek.

Op Rotterdam-Zuid is een aantal achterstandswijken, waar vanuit Den Haag extra aandacht voor is. Onlangs werd nog bekend dat er 130 miljoen extra zou worden vrijgemaakt voor het Nationaal Programma op Zuid. De ambitie is om de achterstand in de wijk binnen 20 jaar in te halen.

Thuiswedstrijd


Voor het Rotterdams kamerlid Antoinnette Laan was het een verkapte thuiswedstrijd. "Het is heel mooi om samen met de collega's te zien wat er nodig is om Rotterdam er weer helemaal bovenop te krijgen."

"We willen ook met eigen ogen zien wat er gaat gebeuren met geld dat bestemd is voor Zuid. Want het gaat om een groot bedrag."

Het grote bedrag is niet direct te danken aan het nieuwbakken kamerlid, maar Laan ijvert in Den Haag wel voor de positie van Rotterdam. "010 isn't just a code, zeg ik dan", zegt Laan met een glimlach.

Schooldirecteur


De wandeling door Zuid maakte indruk. "Neem de schooldirecteur die dag in, dag uit met problematische gezinnen te maken heeft en de kinderen het goede pad op wil helpen."

Laan heeft goede hoop dat Rotterdam-Zuid grote stappen kan zetten op verschillen terreinen. "Makkelijk zal dat niet zijn. Alleen het armoedeprobleem is al groot. Er moeten enorme stappen gezet worden. Het geld dat nu wordt overgemaakt, gaat dat niet oplossen. De afspraken zijn gemaakt, nu moet iedereen dat volhouden."

"Rotterdam is een roltrap", besluit Laan. "Mensen komen en gaan. Zodra ze een beter leven hebben, gaan ze weer weg. Dat systeem moet stoppen."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam-Zuid
Deel dit artikel: