112-NIEUWS

Minderjarige (14) aangehouden voor steekpartij Hellevoetsluis | Lichaam uit gracht gehaald in woonwijk Rotterdam

De overleden persoon werd in een gracht gevonden
De overleden persoon werd in een gracht gevonden © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van donderdag mei.

Minderjarige (14) aangehouden voor steekpartij Hellevoetsluis

De politie heeft donderdagochtend een 14-jarige jongen uit Gelderland aangehouden voor het steken van twee moeders op maandag 22 mei in een speeltuin in Hellevoetsluis. Dat gebeurde 's avonds toen de twee vrouwen van 28 en 31 jaar oud hun kinderen op wilden halen uit de speeltuin. Beide vrouwen zijn in het ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld.

Lichaam uit gracht gehaald in woonwijk Rotterdam

Aan de Oude Watering in de Rotterdamse wijk Beverwaard is donderdagmiddag een overleden persoon uit een gracht gehaald. Dat gebeurde rond 12.30 uur. De politie onderzoekt nog hoe het lichaam in het water terecht is gekomen. Het is niet bekend of het om een man of vrouw gaat. De gracht waarin het lichaam lag, ligt tussen een school en rijtjeshuizen.

'Rotterdamse hoofdverdachte aanslag Peter R. de Vries op laatste moment ingehuurd'

De 23-jarige Rotterdammer die geldt als hoofdverdachte van de moord op Peter R. de Vries, bijna twee jaar geleden, werd pas op de dag van de aanslag ingehuurd. Dat meldt het tv-programma EenVandaag. De oorspronkelijke schutter zou de moordopdracht eerder die dag, 6 juli 2021, hebben geweigerd.
EenVandaag zegt dat de onderzoekers van de politie beschikken over nieuwe, ontsleutelde telefoonberichten. Daaruit zou blijken dat oorspronkelijke uitvoerder, de Pool Konrad W., een liquidatie zonder demper 'echt een linke boel' vond. Hij zag ervanaf. Daarop zou Rotterdammer Delano G. zijn benaderd.
W. staat nu terecht voor het leveren van de vluchtauto en wapens aan Delano G. en Kamil E. die de vluchtauto zou hebben bestuurd.

13-jarige jongen probeert tankstation te overvallen in Ridderkerk

In Ridderkerk is woensdagavond laat een minderjarige jongen aangehouden, omdat hij even daarvoor zou hebben geprobeerd een tankstation te overvallen met een nepvuurwapen. De politie meldt inmiddels dat de verdachte 13 jaar oud is. Mede dankzij de hulp van klanten in het tankstation kon de jongen worden aangehouden. De overval was rond 22:00 uur aan de Burgemeester de Zeeuwstraat in Ridderkerk.
Het tankstation waar een dertienjarig een overval probeerde te plegen
Het tankstation waar een dertienjarig een overval probeerde te plegen © Rijnmond

Agenten vinden vuurwapen in auto in Dordrecht

Woensdagavond trok een auto met twee mannen erin de aandacht van surveillerende agenten. Die reed op de Laan der Verenigde Naties. Toen de agenten de auto doorzochten, vonden ze een vuurwapen. De twee inzittenden zijn opgepakt voor vuurwapenbezit. Het is nog niet bekend waar de twee mannen van 30 en 35 jaar vandaan komen. Het vuurwapen is in beslag genomen.

Bus rijdt fietser aan, vrouw gewond

Op de N59 bij Den Bommel is vanmorgen een vrouw gewond geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer zat op de fiets en werd geraakt door een bus. Volgens een woordvoerder van de politie heeft ze een 'flinke smak' gemaakt. Er is een traumahelikopter geland in de buurt voor eerste hulp. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Ze is bij kennis, maar de politie kon niet zeggen hoe ze er verder aan toe is.