FEYENOORD

Het is zeker: Arne Slot blijft toch bij Feyenoord

Na veel discussie over de toekomst van Arne Slot is er nu duidelijkheid: de trainer van Feyenoord blijft in Rotterdam. De directie van Feyenoord heeft hem een sterk verbeterde aanbieding gedaan en Slot en zijn management hebben besloten daar op in te gaan.
Het geplande gesprek op woensdag met zijn zaakwaarneemster Rafaela Pimenta ging over een langer verblijf in De Kuip. Dat terwijl een overgang naar Tottenham Hotspur ook een mogelijkheid was geweest.
De 44-jarige succestrainer van Feyenoord is bezig aan zijn tweede seizoen in Rotterdam en verrast daarin vriend en vijand. In zijn eerste seizoen wist Slot met zijn ploeg de finale van de Conference League te bereiken. In zijn tweede seizoen wist hij Feyenoord landskampioen te maken.
De speelstijl onder Slot en de daarbij behorende resultaten zorgen ervoor dat er interesse komt van grote buitenlands clubs. Nu een vertrek uitgesloten wordt, kan een eventuele schaduwlijst met andere trainers weer terug de kast in van directeur Dennis Te Kloese.

'Dankbaar voor waardering'

"Ik heb een hoop gehoord over de interesse van andere clubs in mij", zegt Slot in het Algemeen Dagblad. “Ik ben dankbaar voor de waardering die daaruit spreekt, maar mijn wens is om bij Feyenoord te blijven en door te bouwen op de basis die er de afgelopen twee seizoenen is gelegd.
Er lopen geen transferbesprekingen en die zijn er ook niet geweest en de bespreking van gisteren ging uitsluitend over een eventuele verlenging. Alle gesprekken met Feyenoord zijn slechts daarop gericht. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen bij Feyenoord."
"Het is fijn dat er duidelijkheid is", zegt Dennis Kranenburg, Feyenoordwatcher van Rijnmond. "Daar is iedereen bij gebaat. Iedereen weet nu waar hij aan toe is, dan kunnen ze door. Als je in een situatie terecht komt waarin iedereen van a naar b wijst, krijg je onrust."
Kranenburg vervolgt: "Er zijn ook spelers naar Feyenoord gekomen vanwege Slot, Ramiz Zerrouki bijvoorbeeld. Als je nu spelers haalt, zijn dat ook spelers die met Slot willen werken. Als hij weggaat vis je weer in een andere vijver."
Vrijdag is de wekelijkse persconferentie met Arne Slot, vooruitlopend op de laatste thuiswedstrijd tegen Vitesse. Deze keer zal de oefenmeester daarin wel praten over zijn toekomst.