Recordwarmte: buitenbad Ridderkerk al open

Donderdag is het opnieuw zonovergoten en wordt het extreem warm voor de tijd van het jaar, meldt weerman Ed Aldus. Met een middagtemperatuur oplopend naar 25 of 26° wordt het zelfs zomers warm!

Rond deze tijd van het jaar liggen de temperaturen normaal gesproken 's middags rond de 14 graden. Maar donderdagochtend werd die temperatuur al om 06:30 uur gehaald.

Maar wie wil afkoelen in een buitenbad kan op dit moment maar op één plek terecht. In Ridderkerk is het buitenbad van zwembad De Fakkel donderdag voor één dag open. Op 1 mei is daar de officiële opening. Bij het Caribabad in Gorinchem is de ligweide buiten open. Er moet wel binnen gezwommen worden. 

Maandag opent zwembad De Dubbel in Dordrecht en volgende week zaterdag de Schuagt in Krimpen, 't Plasje in Rotterdam, recreatieoord Binnenmaas en zwembad Hoek van Holland.

Op 1 mei beginnen de buitenbaden De Louwert in Hendrik-Ido-Ambacht en Het Centrum in Klaaswaal. In de weken daarna volgen De Hoge Devel in Zwijndrecht, het Waal en Weidebad in Heerjansdam, Buitenbad Pernis, het Bernissebad in Heenvliet, De Windas in Bergschenhoek en het Van Maanenbad in Rotterdam.

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: