nieuws

Gemeente: discotheek Toffler blijft voorlopig dicht

De Rotterdamse discotheek Toffler, gevestigd in een oud voetgangerstunneltje vlakbij Rotterdam Centraal, blijft ook de komende maanden dicht. Het nieuwe management van de zaak wacht nog op een vergunning.
Door problemen met de vergunning is de zaak al sinds eind maart gesloten. Alle programmering is sindsdien geschrapt. Internationaal bekende dj's als Dave Clarke, Ben Sims en Michel de Hey moesten worden afgebeld.
"De lopende exploitatievergunning voor de club is van rechtswege komen te vervallen in verband met een bestuurswisseling", laat een woordvoerder van burgemeester Aboutaleb weten.
"Het vereiste Bibob-onderzoek op de aanvraag voor een vergunning voor de club zal naar verwachting enkele maanden in beslag nemen." De gemeente zet de Wet Bibob in om illegale praktijken te kunnen voorkomen. Iedere vergunningsaanvraag wordt getoetst.
In Toffler wordt teleurgesteld gereageerd op de sluiting. ‘’Wij vinden het vervelend, omdat de programmering natuurlijk helemaal stil valt. Ik ben wel blij dat het Toffler-festival er los van staat, daar ligt onze focus dan ook nog volledig op’’, aldus manager Joey Seton.
Het Toffler Festival vindt op 19 mei plaats in het Roel Langerakpark in Rotterdam-West. Voor dit feest zijn de vergunningen wel afgegeven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl