Feyenoordsupporters vieren dertiende bekerwinst

Feyenoord heeft zondagavond de honderdste KNVB-bekerfinale gewonnen. AZ werd in de Rotterdamse Kuip met 3-0 verslagen. Op verschillende locaties in Rotterdam werd dat goed gevierd.

Uitzinnige fans sprongen na de winst traditiegetrouw in de Hofpleinfontein in Rotterdam. Vorig jaar gingen ze ook het water in toen Feyenoord landskampioen was geworden.


Bussen en trams van de RET moesten vanwege de feestelijkheden bij het Hofplein omrijden. Bus 38 en tram 4, 7, 8 en 25 reden een paar uur een andere route.

Doelpunten


Ook op het Stadhuisplein was het de hele dag feest. Supporters waren vroeg aanwezig om de wedstrijd te kijken. Bij de doelpunten van Feyenoord vloog het bier door de lucht.

RTV Rijnmond-verslaggever Frank Stout was erbij en maakte de volgende filmpjes: 

En bekijk hieronder de reactie van het Stadhuisplein op de drie doelpunten van Feyenoord, mét commentaar van Rijnmond Sport-verslaggevers Dennis van Eersel en Sinclair Bischop.

Museumpark


Supporters waren verder massaal naar het Museumpark gekomen om de wedstrijd te zien. Ook daar werd luid gejuicht om de doelpunten van Feyenoord.

Aanhoudingen


De politie hield na de bekerfinale bijna veertig mensen aan voor kleine vergrijpen als openbare dronkenschap, vuurwerkbezit en belediging.

Op de A16 bij IJsselmonde heeft de ME een bus aan de kant gezet. De passagiers gooiden bierblikjes en werden daarom staande gehouden, zegt de politie. Vijf mensen zijn gearresteerd.


Bekijk hieronder de nabeschouwing van de bekerfinale


Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren