WEER

Het weer van vandaag: volop zon

Het weerbeeld van vrijdag 26 mei
Het weerbeeld van vrijdag 26 mei © Rijnmond
Vandaag is het prachtig weer in het Rijnmondgebied, met overal volop zon en uiteraard blijft het droog. De maximumtemperatuur varieert vanmiddag tussen 17 graden vlak aan zee en 19 graden landinwaarts. De noordoostenwind is duidelijk aanwezig en waait matig, langs de kust vrij krachtig, met windkracht 3 tot 5.
Vanavond blijft het overal zonnig, de zon gaat onder om 21:44 uur. De nacht verloopt kraakhelder, waarbij de temperatuur varieert van 8 graden langs de kust tot 4 graden in het oosten van de regio. De noordoostenwind neemt af tot zwak en langs de kust tot matig.
Morgen kunnen we opnieuw genieten van fantastisch lenteweer. De zon schijnt uitbundig en in de middag wordt het iets warmer dan vandaag. De temperatuur stijgt naar ongeveer 21 graden, terwijl het kwik vlak aan zee rond de 18 graden blijft steken. De wind blijft matig waaien en aan de kust matig tot vrij krachtig, en blijft afkomstig uit het noordoosten.

Vooruitzichten

De komende dagen zal het weer bepaald worden door een hogedrukgebied ten westen van Ierland, of later ten noorden daarvan, met een uitloper naar de Noordzee. Dit betekent dat we aanhoudend met een noordoostelijke stroming te maken hebben, die droge lucht met zich meebrengt. Het zal dus nog geruime tijd zonnig en droog blijven. Op Eerste Pinksterdag wordt het landinwaarts 21 graden, terwijl het op Tweede Pinksterdag in de middag rond de 18 graden blijft. Na de pinksterdagen zal de temperatuur weer wat stijgen, maar op dit moment is er nog veel onzekerheid over de exacte temperatuur, de spreiding is dan tamelijk groot.

Gemiddelde temperaturen

Tussen 21 en 31 mei bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 19,0 graden en de minimumtemperatuur 9,3 graden. Er valt gemiddeld 21,2 mm neerslag.