112-NIEUWS

25 buren moeten middernacht huis uit als vlammen uit woning slaan op Mijnsherenlaan in Rotterdam

Na de brand aan de Mijnsheerenlaan
Na de brand aan de Mijnsheerenlaan © Media TV
In een portiekwoning op de Mijnsherenlaan in Rotterdam-Zuid is een grote brand uitgebroken. Dit gebeurde rond kwart voor 1 's nachts. De brand vond plaats op de vierde etage waar uitslaande vlammen uit het raam te zien waren. Omliggende woningen moesten ontruimd worden, waardoor zo'n 25 mensen op straat kwamen te staan.
Twee uur later gaf de brandweer het sein de brand onder controle te hebben. Om er uiteindelijk zeker van te zien dat de brand gedoofd was, zette de brandweer drones in om het hele pand te kunnen controleren. Voor de bewoners van de uitgebrande woning is opvang geregeld. De bewoners van de omliggende woningen konden weer veilig naar hun bed terugkeren.
"De brandweer heeft bij mij ingebroken, omdat ik tot half 1 nog in de sportschool was", zegt een van de buren. "Ik ben nog steeds wakker eigenlijk. Ik heb niet meer kunnen slapen." Zelf heeft hij geen schade aan zijn huis.
"Ik was al om 8 uur 's avonds naar bed gegaan, want ik was heel moe", vertelt een andere buurman. "En dan wordt er 's nachts op de deur gebonkt dat ik als de sodemieter m'n huis uit moet. Ik was nog half aan het slapen." Uiteindelijk staat de buurtbewoner op en loopt naar buiten. "Dan kom je buiten en zie je de brandweer, politieauto's en ambulances. En dan kijk je omhoog en zie je al die vlammen. Het zag er echt uit alsof die brand niet meer geblust kon worden."
Ook zijn huis blijft ongedeerd. "Als je ziet dat er niks is verbrand, krijg je wel echt een goed gevoel. Ik weet ook niet hoe het is met de buren, maar ik hoop dat alles goed met ze gaat."