112-NIEUWS

Gloednieuwe verkeerslichten in Dordrecht in storing | Veel vertraging op de wegen in onze regio door pinksterweekeinde

File door lang pinksterweekeinde
File door lang pinksterweekeinde © Rick Huijzer
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van vrijdag 26 mei.

Gloednieuwe verkeerslichten in Dordrecht in storing

De nieuwe verkeerslichten op de kruising aan de Overkamp in Dordrecht, ter hoogte van de N3, zijn direct na ingebruikname in storing gegaan. De gemeente heeft verkeersregelaars ingezet.
Begin april werd begonnen om de verkeersregelinstallaties te vervangen. Donderdag werd dat afgerond en werden de tijdelijke verkeerslichten weggehaald. Tot in de nacht is doorgewerkt om de nieuwe installatie te laten werken.
Zonder succes, bleek vrijdagochtend. Het is nog niet bekend hoe lang de storing zal duren. Tot die tijd blijven de verkeersregelaars staan.

Veel vertraging op de wegen in onze regio door pinksterweekeinde

Met de start van het lange pinksterweekend stonden er vrijdagmiddag flinke files op de wegen in het hele land. Ook onze regio ontsnapte niet aan opstoppingen en vertragingen. Op de A4, A13, A15, A16 en A20 werd langzaam rijdend en stilstaand verkeer gemeld. Rond 16:30 uur stond er in totaal 170 kilometer file op de wegen. De vertraging was gemiddeld 20 minuten met uitschieters van drie kwartier en een uur vertraging. De drukte lijkt rond 17:30 uur af te nemen. Er staan 31 files met een totale lengte van 140 kilometer.
Veel vertraging op de wegen in onze regio door pinksterweekeinde
Veel vertraging op de wegen in onze regio door pinksterweekeinde © Google Traffic
Rijkswaterstaat meldde vrijdagmiddag rond 16:15 uur een file van 10 kilometer na een ongeluk op de Merwedebrug in de A27 richting het noorden. Eén rijstrook was korte tijd afgesloten. Het is niet bekend hoeveel auto's bij de aanrijding betrokken zijn. Ook is niet duidelijk of er mensen gewond zijn geraakt.

Bijna 300 automobilisten rijdend met telefoon in de hand betrapt

Ruim 300 automobilisten zijn gisteren betrapt toen ze al rijdend op de snelweg hun mobiele telefoon in de hand hielden. De politie controleerde donderdag op de A16 tussen het Brabantse Hazeldonk en de Randweg Dordrecht, op de A58 en de A17.
Voor de controle zette de politie een touringcar in en onherkenbare politievoertuigen. Hierbij werden 119 bekeuringen uitgeschreven voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden.
Bij Ulvenhout op de A58 'MONO-cam' ingezet. Dat leidde nog eens tot 172 boetes voor niet-handsfree bellen. De politie deelde ook nog boetes uit voor onder meer snelheidsovertredingen, onverzekerd rijden, rechts inhalen en te lang links rijden.

Twee mannen aangehouden met 20.000 euro op Rotterdam Airport

Op Rotterdam the Hague Airport zijn twee mannen aangehouden die samen zo'n 20.000 euro bij zich hadden, dat meldt de Koninklijke Marechaussee. De twee mannen wilden vanaf het vliegveld in Rotterdam naar Marokko toe, maar ze konden niet aantonen hoe ze aan het geld waren gekomen.
Een onderzoek naar mogelijk witwassen loopt. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de marechaussee en de douane op de luchthaven.

Minder treinen door bermbrand Rotterdam-Noord

Tussen Rotterdam en Gouda rijden minder treinen door een bermbrand bij Rotterdam-Noord. Volgens een woordvoerder van ProRail is de brand waarschijnlijk ontstaan door een passerende trein. Er komen wel eens vonken vrij bij een rijdende trein. Op droge, warme dagen kan er dan brand ontstaan.
Omdat er behoorlijk wat sporen naast elkaar liggen, hoeft het treinverkeer niet helemaal stilgelegd te worden. Met gepaste snelheid kunnen er treinen langs de plek van de brand rijden, zegt een woordvoerder.

Uitzending Bureau Rijnmond leidt tot twee aanhoudingen

Een echtpaar van 61 en 59 jaar werd op 30 maart door een man mishandeld in Rotterdam. Dit vond plaats op metrostation Rijnhaven, terwijl een tweede dader toekeek en niets deed.
In de uitzending van 11 mei besteedde opsporingsprogramma Bureau Rijnmond aandacht aan de zaak. Na de uitzending kwamen bij de politie diverse tips binnen, waarbij ook namen werden genoemd. Dankzij de tips zijn op 16 mei een 17-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel en een 14-jarig meisje uit Rotterdam aangehouden. De jongen werd aangehouden in zijn woonplaats. Daarna meldde ook het meisje zich op het politiebureau.
Het echtpaar stapte rond 15:10 uit bij metrostation Rijnhaven na een bezoek aan de Rotterdamse binnenstad. De Rotterdamse man zag dat iemand bij het uitchecken achter zijn vrouw aan door het poortje glipte. Bang dat het om een zakkenroller ging, sprak de man de potentiële zakkenroller daarop aan.
Toen verscheen opeens een tweede persoon die de man herhaaldelijk in zijn gezicht sloeg. Zijn vrouw kwam tussenbeide en ontving daardoor ook meerdere klappen in het gezicht. Daarna gingen de mishandelaar en de persoon, die aan werd gezien voor zakkenroller, er samen vandoor.
De verdachten zijn inmiddels verhoord en daarna in vrijheid gesteld.

Cocaïnevondst tussen de Colombiaanse garnalen

De politie heeft 46 pakketten met cocaïne gevonden in een container met Colombiaanse garnalen. Dit gebeurde in de haven van Rotterdam.
Het Openbaar Ministerie meldt vandaag nog een tweede drugsvangst in de haven. Afgelopen zondag zou 42 kilo cocaïne zijn onderschept in een container met bevroren vlees uit Brazilië. De partij vlees was bestemd voor een bedrijf in Dordrecht. Volgens justitie heeft dat bedrijf vermoedelijk niets met de drugssmokkel te maken. De partij drugs met een waarde van 3,1 miljoen euro is vernietigd.

Explosie bij geldwisselkantoor, eigenaar al eerder opgepakt voor witwassen

Bij een filiaal van het Surinaamse geldwisselkantoor Suri-Change in Amsterdam is vannacht een explosie geweest. Het is al de vierde explosie bij een filiaal van deze keten deze week.
Het geldwisselkantoor kwam onlangs in het nieuws omdat twee maanden geleden in Rotterdam, Barendrecht en Rhoon vijf mensen werden opgepakt op verdenking van het witwassen van miljoenen euro's aan drugsgeld. De geldwisselkantoren zouden daarbij een rol hebben gespeeld.

Zeven drugsuithalers aangehouden Maasvlakte

Afgelopen nacht zijn zeven uithalers betrapt op de Maasvlakte en aangehouden. Het gaat om een 16-jarige uit Dordrecht en vijf uithalers uit Rotterdam, onder wie twee 17-jarigen. De andere Rotterdammers waren 22, 26 en 28. Ook een 30-jarige man, wiens verblijfplaats onbekend is, werd aangehouden.

Twee gewonden bij kettingbotsing Berkel en Rodenrijs

Bij een kettingbotsing in Berkel en Rodenrijs zijn zeker twee mensen gewond geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Bij het ongeluk waren vijf auto's en een vrachtwagen betrokken. De provinciale weg N470 bij Berkel en Rodenrijs is daarom afgesloten. Dit duurt naar verwachting tot 09:30 uur, omdat voertuigen weggetakeld moeten worden.

Uitslaande vlammen uit woning in Rotterdam

In een portiekwoning op de Mijnsherenlaan in Rotterdam is een grote brand uitgebroken. Dit gebeurde rond 00:45 uur 's nachts. De brand vond plaats op de vierde etage waar uitslaande vlammen uit het raam te zien waren. Omliggende woningen moesten ontruimd worden, waardoor zo'n 25 mensen op straat kwamen te staan.
Twee uur later gaf de brandweer het sein de brand onder controle te hebben. Om er uiteindelijk zeker van te zien dat de brand gedoofd was, zette de brandweer drones in om het hele pand te kunnen controleren. Voor de bewoners van de uitgebrande woning is opvang geregeld. De bewoners van de omliggende woningen konden weer veilig naar hun bed terugkeren.