CHRISNATUURLIJK

Verborgen Tuinen in Chris Natuurlijk van 27 mei

Verborgen
Verborgen © Pixabay
Ontdek zaterdag vanaf 08:00 uur met Chris Natuurlijk Verborgen Tuinen in Rotterdam-Zuid, de Kasteelgaarde Rhoon, de polaroids van Pieter Vandermeer en de Siciliaanse caponata van Tien Kookt vegetarisch.
Schelpentuinen, moestuinen, boerderijtuinen. Op de twintigste editie van Verborgen Tuinen kun je gluren in meer dan veertig Rotterdamse tuinen. Dit keer als onderdeel van de Zomer op Zuid en daarom exclusief in Rotterdam-Zuid. Chris Natuurlijk gaat met Andrea van der Meide en Alexandra Popovic van Verborgen Tuinen op bezoek in de natuurlijke tuin van Dick Hoekstra in IJsselmonde.
Alexandra Popovic (l) en Andrea van der Meide (r) in een verborgen tuin op Zuid
Alexandra Popovic (l) en Andrea van der Meide (r) in een verborgen tuin op Zuid © Rijnmond

Tien kookt Siciliaanse caponata voor Pieter Vandermeer

Als “Tien kookt”, geeft Tineke de Lange vegetarische kook-workshops. In Chris Natuurlijk kookt ze iedere keer op een andere plek een vegetarisch gerecht. Altijd in gezelschap van Jack Russel Bep. Dit keer kookt Tien Siciliaanse caponata voor de Rotterdamse fotograaf Pieter Vandermeer van wie nu het fotoboek Polaroids and Portraits is verschenen. In een “vorig leven”, werkte Tien als professioneel fotograaf veel samen met Vandermeer op het International Filmfestival Rotterdam waar hij destijds de huisfotograaf was.
Aan tafel met Pieter Vandermeer en Tineke de Lange
Aan tafel met Pieter Vandermeer en Tineke de Lange © Rijnmond

Polaroidman

In Chris Natuurlijk vertelt de 82-jarige fotograaf hoe hij in de jaren tachtig van de vorige eeuw met een grote polaroid camera op zijn buik rondzwierf in de Lower East Side van New York. Van de mensen die hij op straat tegenkwam maakte de Polaroidman portretten. De mooiste staan nu in het boek, samen met portretten van beroemde New Yorkse gasten van het Filmfestival Rotterdam.
Pieter Vandermeer bij de foto's voor zijn fotoboek Polaroids and Portraits
Pieter Vandermeer bij de foto's voor zijn fotoboek Polaroids and Portraits © Rijnmond

Dag van het Kasteel en Rotterdam Architectuurprijs

Chris Natuurlijk besteed op 27 mei ook aandacht aan de Dag van het Kasteel op Tweede Pinksterdag. Kasteel van Rhoon heeft een prachtige Kasteelgaarde en maakt kans op de titel Meest romantische kasteel van Nederland. Ook het Getijdenpark Eiland van Brienenoord maakt kans op een prijs; de Rotterdam Architectuurprijs die op 7 juni wordt uitgereikt. Schotse Hooglanders helpen op het eiland bij het dagelijks beheer door onkruid, gras en jonge boompjes op te eten.
Schotse Hooglanders helpen op het Eiland van Brienenoord bij het dagelijks beheer
Schotse Hooglanders helpen op het Eiland van Brienenoord bij het dagelijks beheer © Rijnmond
Zaterdag 27 mei van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.