DWARSDOORRIJNMOND

Luister terug: De Oud-Rotterdammer 19 en 26 mei 2023

Logo De Oud Rotterdammer
Logo De Oud Rotterdammer © De Oud-Rotterdammer
De oproep van vrijdag 19 en 25 mei 2023.
Op zoek naar een oude bekende of herinneringen uit de oude doos?
Elke vrijdag rond 11.20 uur vermeldt Timo Pauw van De Oud-Rotterdammer een aantal oproepen uit deze bekende gratis krant in Dwars door Rijnmond.
* Vrijdag 19 mei hadden we Joris Boddaert in de uitzending met een oproep.
Joris heeft al eerder een oproepje gedaan aangaande het zo bekende eetpaleis Scheffers aan de Lijnbaan, periode ’50 tot ’80,
Daarop aansluitend is hij op zoek naar bijzondere restaurantverhalen. En dan graag vreugdevolle of soms komische ervaringen, maar óók enigszins dramatische stories.
Want uiteraard gaat er wel eens iets drastisch mis in menige professionele keuken.
Luister hieronder naar de oproep van Joris:
Oproepen vrijdag 19 mei 2023
* Vrijdag 26 mei had Timo weer een drietal oproepjes:
1 - Ron Gelissen is zoek naar Ruud Groenendijk. Zij hebben samen een aantal jaren samen gewerkt bij een bakkerij met de naam Fred van de Ende. Hij woonde in die tijd en dan hebben we het over de jaren 80 van de vorige eeuw bij zijn ouders in de Boergoensestraat in Rotterdam Zuid.
2 - Mevrouw Rita Manglie (86 jaar) is op zoek naar Mira. Helaas is de achternaam van Mira niet bekend. Wel weten we dat zij afkomstig is uit Georgië. Mira heeft een dochter met de naam Lisa en is getrouwd (geweest?) met Pieter die destijds werkte bij Leen Bakker. Rita en Mira waren eind jaren negentig een aantal jaren buren op de Drinkwaterweg 250/252.
3 - De heer Bijl zoekt mensen die zich Nel en Nico van Café t Centrum, locatie Putsebocht in Rotterdam-Zuid herinneren. We hebben het dan over de jaren 70. Daarnaast waren daar gezellige zaterdagavonden met zangeres Jenny en de Dino’s met Henk van der Veer. De heer Bijl is op zoek naar verhalen uit die tijd.
Luister hier naar de volledige oproepen:
Oproepen vrijdag 26 mei 2023