FEYENOORD KAMPIOEN

Honderden kaarten voor Feyenoord-supporter Hannie: ‘Ik moet de halve doos nog lezen’

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen(L) en Jeroen Kijk in de Vegte(R) kregen veel reactie op hun 'kaartenoproep' voor Hannie
Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen(L) en Jeroen Kijk in de Vegte(R) kregen veel reactie op hun 'kaartenoproep' voor Hannie © NPO Radio 2
Trouwe Feyenoord-supporter Hannie. Tijdens de huldiging stond ze op de Coolsingel met een foto van haar overleden zoon. Ze ontroerde het hele land na een tranentrekkend interview met ESPN. Nu krijgt ze enorm veel kaarten met steunbetuigingen, dankzij een actie van NPO Radio 2.
Net zo als de rest van het land waren ook radio-dj’s Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte geraakt door haar interview op 15 mei. Ze besloten een kaartenactie op te zetten om steun te geven aan Hannie. Die oproep werd gehoord. Binnen de kortste keren waren er honderden kaarten met lieve woorden.
Tijdens de uitzending bellen de dj’s nog eens met Hannie om te vragen wat ze van alle kaarten vond. "Ik ben een beetje moe. Ik heb al zo vaak die kaarten gelezen, ook in de nacht. Ik heb zo onwijs veel kaarten gehad! Ik werd er helemaal stil van gisteren."
Dat Hannie veel mensen heeft weten te raken, ook buiten Rotterdam, is wel duidelijk. "Er was er zelfs eentje uit Oostenrijk. Het was ook niet alleen Feyenoord. Ook Sparta en Ado bijvoorbeeld, en dan moet ik nog de helft van de doos doen. Het is een hele belevenis."
Met de enorme lading kaarten is ze nog wel even zoet. Er komt volgens de dj’s zelfs alweer een nieuwe lading aan. "Jeetjemina! Ik ga lekker de tijd nemen. Ik bewaar ze allemaal want dan kan ik ze nog eens pakken in de winter en lekker op mijn gemakje gaan lezen. Ik wil iedereen hartelijk danken voor de mooie berichten."
Het is niet de eerste succesvolle actie voor Hannie. Eerder werd er al een inzamelingsactie gestart door fans van Feyenoord om haar een ‘extraatje’ te geven. Ook deze actie liep storm. De actie werd stilgelegd omdat het bedrag anders te hoog zou worden in verband met belastingen. In no-time werd ruim 12 duizend euro opgehaald.