FEYENOORD

Slot verlengt contract bij Feyenoord tot medio 2026, clausule over gelimiteerde afkoopsom verdwijnt

Arne Slot kijkt naar de tribune voorafgaand aan Feyenoord-Go Ahead Eagles
Arne Slot kijkt naar de tribune voorafgaand aan Feyenoord-Go Ahead Eagles © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Arne Slot heeft zijn contract bij Feyenoord met een jaar verlengd. De 44-jarige trainer lag sowieso nog twee jaar vast in De Kuip, daar komt nu een extra jaar bij. In het nieuwe contract is de clausule waarmee Slot medio 2024 voor een gelimiteerde afkoopsom bij Feyenoord mocht vertrekken, verdwenen.
Een week of zes voor het einde van de competitie ging directeur Dennis te Kloese voor het eerst richting Slot, met de vraag om te praten over de toekomst. De trainer wilde daarin zelf pas een keuze maken na het binnenhalen van het kampioenschap.
"Er zijn geïnteresseerde clubs geweest, maar je zal van mij geen naam horen", vertelt Slot op de persconferentie vrijdag. "Ik heb dinsdagochtend besloten bij Feyenoord te blijven, en heb dat daarna aan mijn stafleden bekend gemaakt. Dinsdagavond is er een berichtje naar Dennis te Kloese gegaan dat het woensdag, in tegenstelling tot wat iedereen dacht, zou gaan over het voorstel dat hij mij had gedaan."
Slot benoemt meerdere redenen voor zijn langere verblijf bij Feyenoord. "Niet in de laatste plaats het spelen van Champions League. Maar ook het werken met de fantastische mensen hier. Privé heb ik het ook naar mijn zin. We willen voortborduren op afgelopen twee seizoenen."
Slot verlengt contract: 'Dinsdagochtend besloten bij Feyenoord te blijven'