FEYENOORD

Samenwerking FC Dordrecht en Feyenoord officieel: 'De handtekeningen zijn gezet'

Innovatiemanager Leon Vlemmings (links) en algemeen directeur Hans de Zeeuw (rechts) vertellen over de samenwerking
Innovatiemanager Leon Vlemmings (links) en algemeen directeur Hans de Zeeuw (rechts) vertellen over de samenwerking © RTV Dordrecht
De handtekeningen zijn gezet: de samenwerking van FC Dordrecht en Feyenoord is officieel. Dat laat Hans de Zeeuw, algemeen directeur van FC Dordrecht, vrijdag weten aan RTV Dordrecht. Komend seizoen spelen er vier Feyenoord-spelers op huurbasis aan de Krommedijk, terwijl Feyenoord-hoofdscout Mark Ruijl een belangrijk aandeel krijgt in de samenstelling van de Dordtse selectie.
Ruijl wordt verantwoordelijk voor de scouting en techniek bij FC Dordrecht. Nu ligt dat nog op het bord van Leon Vlemmings, die zich ook met innovatie bezighoudt. "Op technisch gebied zijn we onderbezet, dat doen we er eigenlijk bij", benadrukt Vlemmings.
De club hoopte twee jaar geleden dat de samenwerking met Fortuna Sittard dat gat in kon vullen, maar dat idee liep op een teleurstelling uit. "Om de onderbezetting tegen te gaan kun je iemand aannemen, maar het kan ook door samenwerking", licht Vlemmings toe. "Mits je daarmee je identiteit behoudt."
De Zeeuw vertelt dat Ruijl "een grote vinger in de pap krijgt in de samenstelling van de selectie van komend seizoen". De algemeen directeur wil niet dat FC Dordrecht vanaf komende zomer volledig op Feyenoord leunt, maar zou het "heel dom" vinden om niet van het scoutingapparaat van de Rotterdammers gebruik te maken.

Vier of vijf extra spelers

"Maar met vier spelers zijn we er nog niet, er zullen misschien nog vier of vijf spelers bijkomen, maar die komen bij FC Dordrecht onder contract", benadrukt De Zeeuw.
Vlemmings hoopt dat de samenwerking ook voor een groter scoutingnetwerk zorgt. "Feyenoord heeft de afgelopen twee jaar bewezen dat ze met hun scouting behoorlijk wat stappen hebben gemaakt. Ze hebben op basis van een bepaalde filosofie een nieuwe, professionele wind laten waaien. Als je daar gebruik van kunt maken, kan het een heel mooi verhaal worden."

Geen huurlingen naar tegenstanders

De samenwerking houdt ook in dat Feyenoord volgend seizoen waarschijnlijk geen spelers gaat verhuren aan andere clubs uit de Keuken Kampioen Divisie. Dit seizoen was dat met Naoufal Bannis (FC Eindhoven), Lennard Hartjes (Roda JC), Thijs Jansen (TOP Oss) en Denzel Hall (ADO Den Haag) nog wel het geval.
"In principe is dat niet mogelijk", aldus De Zeeuw. Toch houdt hij de deur op een kier: "Wij zijn wel de eerste keus, maar als onze selectie af is, zou het ook onzin zijn dat er niemand van Feyenoord ergens anders kan spelen."
Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl