FC RIJNMOND

Luigi Bruins over aanblijven Slot: 'Had stap naar Spurs logisch gevonden, maar voor Feyenoord heel goeie zaak'

FC Rijnmond van vrijdag 26 mei met Luigi Bruins
FC Rijnmond van vrijdag 26 mei met Luigi Bruins © Rijnmond
Arne Slot heeft zijn contract bij Feyenoord met een jaar verlengd en is ook volgend seizoen de trainer in De Kuip. "Een verrassende uitkomst", reageert oud-Feyenoorder Luigi Bruins in onze voetbaltalkshow FC Rijnmond.
"Ik had gedacht dat hij weg zou gaan, kijkend naar de commentaren die hij ontweek", vervolgt de oud-middenvelder, die als jonge voetballer zelf ooit bijna de overstap maakte naar de Spurs. "Ik denk dat Tottenham Hotspur een heel mooie en grote club is, dus ik had de stap wel logisch gevonden. Maar voor Feyenoord is het een hele goeie zaak dat hij blijft."
Analyticus, en tevens oud-voetballer, Geert den Ouden had liever gehad dat Slot eerder zijn intenties om bij Feyenoord te blijven had uitgesproken. "Maar ik ben hartstikke blij dat hij blijft. Ook voor de spelers met wie hij deze prestaties behaald heeft." Volgens Bruins is de kans groter dat Feyenoord een aantal sleutelspelers behoudt omdat het Champions League-voetbal gaat spelen. "De kans dat je twee grote clubs tegenkomt is niet heel groot. Daardoor is de kans om door te gaan groter. Je gaat sowieso in De Kuip fantastische wedstrijden krijgen."
Slot wordt de best verdienende trainer in de eredivisie en in de historie van Feyenoord. "Dat vind ik een heel goede zaak", aldus Den Ouden. "Het is voor hem financieel interessant, en het is voor Feyenoord ook interessant omdat er meer betaalt moet worden als een club hem weg wil kapen."
Volgens verslaggever Dennis van Eersel heeft het flink verbeterde contract van Slot een afschrikwekkende werking richting veel andere clubs. "Clubs die hem nu zouden kunnen betalen spelen op Champions League-niveau en die ervaring heeft Slot nog niet. En de clubs daaronder kunnen hem nu niet betalen. Dat zorgt voor heel veel rust."
Kijk FC Rijnmond hieronder terug.