112-NIEUWS

Duizenden huishoudens in Capelle aan den IJssel tijdelijk zonder stroom | Agent raakte gewond bij aanhouding tieners met vuurwapen

Op straat lagen meerdere kogelhulzen.
Op straat lagen meerdere kogelhulzen. © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van zaterdag 27 mei.

Duizenden huishoudens in Capelle aan den IJssel tijdelijk zonder stroom

In Capelle aan den IJssel zaten 3467 huishoudens in de postcodegebieden 2907 en 2908 vanaf 17:00 uur zonder stroom. Een uur later was dit weer opgelost. De oorzaak van de storing was een defecte kabel.

Agent raakte gewond bij aanhouding tieners met vuurwapen

In Schiedam is vorige week een agent gewond geraakt bij het aanhouden van een aantal tieners met een vuurwapen. Dat gebeurde op station Schiedam Centrum, meldt Omroep Schie zaterdag.
Tijdens een controle op het station, waarbij ook preventief werd gefouilleerd, vielen een man en twee jongens uit Maassluis op. Toen de 18-jarige geen identiteitsbewijs kon laten zien wilden agenten hem fouilleren. De jongens van 15 en 16 jaar oud belemmerden dat. Daarbij raakte een agent gewond. Er is pepperspray gebruikt om het drietal te kunnen aanhouden. Uiteindelijk werd een vuurwapen gevonden. Dat is in beslag genomen. De drie moeten later voor de rechter komen.

Jongen (14) verdacht van poging doodslag

De 14-jarige jongen die ervan wordt verdacht dat hij in Hellevoetsluis twee moeders heeft gestoken, wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij blijft minimaal nog twee weken vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vanochtend bepaald.
De verdachte had in een speeltuintje ruzie gekregen met de twee moeders van 28 en 31 jaar oud. Zij waren daar om hun kinderen op te halen. Ze moesten vanwege hun verwondingen naar het ziekenhuis.
De steekpartij veroorzaakte een schok in Hellevoetsluis, vooral omdat de dader nog zo jong is. Hij komt uit de provincie Gelderland.

Man gewond bij schietpartij

Bij een schietpartij vannacht in Rotterdam-Kralingen is een 25-jarige man gewond geraakt. Dat gebeurde rond 1 uur vannacht in de omgeving van de Berkelstraat en de Fuikstraat. De Rotterdammer had een beenwond. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Op straat lagen meerdere kogelhulzen. Wat de aanleiding was voor de schietpartij, is nog niet duidelijk. Voor zover bekend is er niemand opgepakt.
Op straat lagen meerdere kogelhulzen.
Op straat lagen meerdere kogelhulzen. © MediaTV

Opnieuw explosie in Rotterdam-West

Kort na middernacht is een explosief ontploft in Rotterdam-West. Dat was in een portiek aan de Taandersstraat in de wijk Tussendijken. De politie meldt dat er niemand gewond is geraakt. Er is voor zover bekend niemand opgepakt. Er waren dit jaar al meer dan 56 ontploffingen bij woningen in Rotterdam, meer dan in het hele vorige jaar. Die ontploffingen hebben waarschijnlijk te maken met conflicten tussen drugsbendes.

Man gestoken op 's-Gravendijkwal

Surveillerende politieagenten troffen zaterdagochtend vroeg op de 's Gravendijkwal in Rotterdam een gewonde man aan. Hij vertelde dat hij was gestoken door een man met wie hij ruzie had. De dader zou daarna met drie vrouwen in een auto zijn gestapt en zijn weggereden. De politie weet nog niet wat er is gebeurd, en is daarom op zoek naar getuigen.

Scooterrijder gewond na botsing met auto

Bij een ongeluk vanochtend in Dordrecht is een scooterrijder zwaargewond geraakt. De politie meldt dat de bestuurder meerdere botbreuken had en daarom naar het ziekenhuis is gebracht. Het ongeluk gebeurde op de Aalscholverstraat, in de Vogelwijk tussen de Noordendijk en de Provincialeweg. De scooterrijder botste daar op een auto. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl