nieuws

Van Bronckhorst genomineerd voor Rinus Michels Award

Giovanni van Bronckhorst maakt weer kans op een prijs
Giovanni van Bronckhorst maakt weer kans op een prijs
Giovanni van Bronckhorst is door de KNVB genomineerd voor de Rinus Michels Award. Naast de Feyenoord-trainer zijn ook Phillip Cocu van PSV en John van de Brom van AZ genomineerd voor de prijs van beste trainer van het jaar.
Van Bronckhorst won dit jaar met zijn ploeg de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. In de competitie waren de resultaten echter minder. Feyenoord staat op een teleurstellende vierde plaats en kon nooit echt meedoen in de strijd om de landstitel.
Het zou de eerste keer in zijn trainerscarrière dat Van Bronckhorst de prijs zou winnen. De afgelopen jaren ging de prijs onder andere naar Peter Bosz en Phillip Cocu.

Gérard de Nooijer


In de categorie beste trainer van de Jupiler League is Gérard de Nooijer van FC Dordrecht genomineerd. Hij wist met beperkte middelen de derde periode te winnen met zijn elftal. Hierdoor mogen de Schapenkoppen straks deelnemen aan de nacompetitie.
De Nooijer neemt het op tegen Michael Reiziger van Jong Ajax, Henk de Jong van De Graafschap, Emmen-trainer Dick Lukkien en Mike Snoei van Telstar.