POLITIE

Jongen (14) die moeders neerstak verdacht van poging doodslag

Het grasveldje met speeltoestellen naast het Kasteelpad in Hellevoetsluis
Het grasveldje met speeltoestellen naast het Kasteelpad in Hellevoetsluis © Rijnmond
De 14-jarige jongen die ervan wordt verdacht dat hij in Hellevoetsluis twee moeders heeft gestoken, wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij blijft minimaal nog twee weken vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vanochtend bepaald.
De verdachte had in een speeltuintje ruzie gekregen met de twee moeders van 28 en 31 jaar oud. Zij waren daar om hun kinderen op te halen. Ze moesten vanwege hun verwondingen naar het ziekenhuis.
De steekpartij veroorzaakte een schok in Hellevoetsluis, vooral omdat de dader nog zo jong is. Hij komt uit de provincie Gelderland.
Weinig mensen wilden praten over de steekpartij. Diegenen die dat wel deden, vertelden eerder deze week aan Rijnmond dat een groep rondhangende jongeren zich maandagmiddag al heel vervelend gedroeg op het voet- en fietspad langs het Kasteelpad. Mensen die passeerden kregen een grote mond als ze de jongeren aanspreken op hun gedrag. Een fietser zou achternagezeten zijn door een van hen.
Buurtbewoners hoorden tegen 19:00 uur ineens luid geroep en geschreeuw bij het Kasteelpad. Daarna was het stil. Ze dachten dat het om een ruzietje ging, tot er politiebusjes en ambulances met loeiende sirenes de straat inreden. Er was duidelijk meer aan de hand.

Bedtijd voor de kinderen

De ruzie ging tussen twee vrouwen van 29 en 31 jaar oud uit Hellevoetsluis en Rockanje en een onbekend aantal jonge tieners. Het AD sprak een dag later een van de slachtoffers. Ze heeft die nacht in het ziekenhuis geen oog dichtgedaan, zegt ze.
De 29-jarige Hellevoetse vertelde dat zij en haar vriendin de fatale avond rond bedtijd naar hun buiten spelende kinderen zijn gelopen.
De jongeren bemoeiden zich ermee, waarna het volgens de vrouw al snel uit de hand liep. Een piepjonge knul trok onverwachts een mes waarmee hij de twee vrouwen stak. Daarna rende hij weg, om een paar straten verderop kleding en een mes achter te laten.
De twee vriendinnen raakten gewond, maar zijn aanspreekbaar. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.