nieuws

Eerste zomerse weekend van 2010

zonnen.jpg
zonnen.jpg
ROTTERDAM - De thermometer stijgt dit weekend naar zomerse waarden. Ook in Rockanje zijn de voorbereidingen op een druk weekend in volle gang. De strandtenten Salsa Beach Club en Strandclub View hebben extra personeel opgeroepen.
Op de camping van Rockanje waren de eerste zonaanbidders vrijdagmiddag al geïnstalleerd. Met Hemelvaart en Pinksteren zijn alle plekken op de camping zelfs al volgeboekt.
Met temperaturen van 18 (zaterdag) tot 20 (zondag) graden Celsius belooft het een prachtig weekeinde te worden. ,,We hebben een verschrikkelijke winter achter de rug. Iedereen baalde er van dat er geen einde aan kwam. Nu is het dan eindelijk zover en zullen velen naar het strand gaan'', denkt Paul Zonneveld van de Nederlandse Vereniging van Strandpaviljoenhouders.
De ANWB voorziet dit weekeinde meer drukte op de wegen door het mooie weer in combinatie met enkele grote evenementen. Zo zal het Bloemencorso in de Bollenstreek veel volk trekken. ,,Het zal daarbij druk worden richting de kust'', aldus een woordvoerster.