NIEUWS

Wateroverlast in Rotterdamse Cooltoren na kapotgelopen sprinkler

Hulpdiensten bij de Cooltoren in Rotterdam.
Hulpdiensten bij de Cooltoren in Rotterdam. © MediaTV
In de Cooltoren in Rotterdam Centrum is zaterdagmiddag een grote wateroverlast ontstaan na een lekkage. Op vijf etages merken ze de gevolgen van de lekkage.
De lekkage ontstond op de negentiende verdieping van de Cooltoren. De boosdoener was een sprinklerkop die er vermoedelijk bij een verhuizing af is gelopen. De lekkage is inmiddels gestopt. De brandweer maakt een inventarisatie van de schade in het pand. De Cooltoren is een gebouw met vijftig verdiepingen. Met name de woningen tussen de vijftiende en negentiende verdieping ervaren wateroverlast en liepen waarschijnlijk schade op. Er raakte niemand gewond.

Probleem met liften

De wateroverlast zorgt ook voor problemen bij de liften in het pand. Inmiddels werkt een deel daarvan (weer): één lift gaat tot de zesde etage, een andere lift is gerepareerd en gaat tot de 28e etage. Twee andere liften, die tot de vijftigste etage gaan, werken nog altijd niet. Monteurs zijn druk bezig om de liften weer werkende te krijgen. Tot die tijd blijven de hulpdiensten ter plaatse. De veiligheidsregio zegt dat het risico bestaat dat het pand moet worden ontruimd als reparatie geen mogelijkheid blijkt.
Brandweerlieden en ambulancepersoneel blijven op verschillende verdiepingen in het pand aanwezig, zodat zij eventueel hulp kunnen verlenen. Ook de brandmeld- en sprinklerinstallatie werkte tijdelijk niet, maar dat is inmiddels opgelost.