WEERBERICHT

Het weer van vandaag: zonnige pinksterzondag, maximaal 22 graden

Veel zon deze pinksterzondag
Veel zon deze pinksterzondag © Rijnmond
Er is vandaag opnieuw veel zon al komt er in de loop van de dag ook wat sluierbewolking voor. Het blijft de hele dag droog met aangename temperaturen die oplopen naar 18 graden aan zee tot plaatselijk 22 graden landinwaarts.
De noordoostenwind neemt in de loop van de dag toe naar matig boven land tot vrij krachtig of krachtig langs de kust.
Vanavond is er veel zon en staat er een matige tot vrij krachtige noordoostenwind. Vannacht is er weinig bewolking en blijft het overal droog met een temperatuur dalend naar ongeveer 10 graden. De noordoostenwind blijft daarbij matig doorwaaien met een windkracht 3 tot 4.
Morgen is er wat meer bewolking dan vandaag maar het blijft opnieuw overal droog. De temperatuur doet een stapje terug met maxima morgenmiddag landinwaarts van een graad of 18 en langs de kust is het met 16 graden zelfs nog wat frisser. De noordoostenwind is merkbaar aanwezig en waait matig boven land met een windkracht 4 en kan aan zee soms zelfs krachtig waaien met een windkracht 6.

Vanaf woensdag warmer tot 24 graden

De komende dagen blijft het aanhoudend droog in het Rijnmondgebied en valt er geen regen. Er zijn over het algemeen flinke zonnige perioden maar op dinsdag domineert de bewolking en is het met ongeveer 16 graden fris voor de tijd van het jaar. Vanaf woensdag wordt de aangevoerde lucht warmer en stijgen de temperaturen naar 23 of 24 graden landinwaarts. De kuststrook blijft dagelijks een paar graden achter.
Tussen 21 en 31 mei bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 19,0 graden en de minimumtemperatuur 9,3 graden. Er valt gemiddeld 21,2 mm neerslag.