WEER

Het weer vandaag: nog steeds zon, maar meer bewolking

Deze Pinkstermaandag wordt het rond een graad of 18
Deze Pinkstermaandag wordt het rond een graad of 18 © Rijnmond
Vanochtend zijn er vooral nog zonnige perioden, maar vanuit het noorden komt er geleidelijk meer bewolking met nog af en toe wat zon. De temperatuur is vanmiddag ook een stuk lager dan gisteren: de maxima komen uit op 17 of 18 graden en de noordoostenwind is daarbij ook fris. Want er staat windkracht 3 tot 5, langs de kust staat vanmiddag af en toe zelfs windkracht 6.
Vannacht is er een afwisseling van helder weer en bewolkte momenten. Ook morgen is het soms bewolkt, maar de zon komt er nog regelmatig bij. De temperatuur is morgen opnieuw 17 of 18 graden in de middag,. De wind waait dan nog uit noordoosten tot noorden, maar is iets minder sterk dan vandaag.

De vooruitzichten

Woensdag en donderdag zijn weer zonniger en dat geeft woensdag direct een hogere temperatuur met 20 tot 22 graden. Later in de week zijn er echter opnieuw meer wolkenvelden. Regen lijkt er de hele week niet te komen.

Gemiddelde Rotterdam Airport

Tussen 21 en 31 mei bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 19,0 graden en de minimumtemperatuur 9,3 graden. Er valt gemiddeld 21,2 mm neerslag.