112

Bestuurder (48) van auto die na dollemansrit op A20 werd klemgereden reed onder invloed van drugs

Politie tasert man op A20 nadat hij tijdens dollemansrit een spoor van schade achter zich laat
Politie tasert man op A20 nadat hij tijdens dollemansrit een spoor van schade achter zich laat © Spa Media
De man die zondagmiddag met zijn auto een spoor van schade achter zich liet en uiteindelijk op de A20 werd klemgereden, reed onder invloed van drugs. Dat laat de politie desgevraagd weten aan Rijnmond. De 48-jarige man uit Schiedam wordt vandaag voorgeleid.
Hem wordt drie feiten ten laste gelegd: poging tot doodslag, het verlaten van de plaats van een ongeval en gevaarlijk rijgedrag. Toen de man werd aangehouden, is hij tweemaal getaserd. Van de eerste keer kwam hij snel bij en hij bleef schreeuwen en om zich heen trappen naar agenten en de marechaussee. Een tweede keer taseren was dus nodig, zegt de politie.
Zondagmiddag begon de automobilist aan zijn dollemansrit op de Oudelandselaan in Berkel en Rodenrijs. Hij veroorzaakte een ongeval waarbij twee personenauto's zijn geramd. Vervolgens scheurde hij ervan door, reed verschillende auto's en mensen aan op onder meer de G.K. van Hogendorpweg, de Teldersweg, de Gordelweg en op de parkeerplaats van het Sint Fransiscus Gasthuis, waar hij tegen een bouwconstructie reed en de slagboom vernielde. Er raakten drie mensen lichtgewond.
Pas op de A20 kreeg de politie het voor elkaar om de man klem te rijden, met hulp van de Koninklijke Marechaussee. Zijn auto was toen zwaar beschadigd. Waarvan de Schiedammer precies onder invloed was, is nog niet bekend.