112

Minderjarige opgepakt voor bedreigen school | Speelgoedpistool van kind (12) wordt als echt wapen gezien

Archieffoto
Archieffoto © Rick Huijzer
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van maandag 29 mei.

Minderjarige opgepakt voor een bedreiging van een school via sociale media

De politie heeft maandagochtend een minderjarige jongen aangehouden nadat hij een paar dagen geleden op sociale media een Rotterdamse school bedreigde. Volgens de politie gaf de bedreiging veel onrust bij de school, ouders en leerlingen. Vanwege de leeftijd en wie de verdachte is, is in overleg met het Openbaar Ministerie en ouders besloten dat de jongen een alternatieve straf krijgt.
Waar de jongen precies mee heeft gedreigd en om welke school het ging, wil de politie niet zeggen.
De afgelopen tijd zijn meerdere scholen bedreigd. Via sociale media als Snapchat gaan berichten rond waarin wordt gedreigd dat iemand gaat schieten op een school. In Amsterdam werden de afgelopen weken al bijna 20 scholen op die manier bedreigd. Omdat de politie aan het dreigement niet kan zien of het om een grap gaat, neemt het alle bedreigingen serieus. Er werd al eerder een minderjarige opgepakt na een bedreiging van een school in Amsterdam.
De Amsterdamse politie en justitie houden rekening met kopieergedrag onder kinderen. "Daders kopiëren elkaar in dit geval en halen een misplaatste grap uit die verstrekkende gevolgen heeft voor leerlingen, hun ouders, leraren en schoolbesturen", zei de Amsterdamse driehoek eerder.

Wéér autobrand in Vlaardingen

Maandagmorgen vroeg is er opnieuw een auto in de brand gevlogen in Vlaardingen-West. Dit keer was het raak in de Graaf van Egmondstraat. Eerder gingen auto's aan de Coornhertstraat in vlammen op. In een ander gedeelte van Vlaardingen, aan de Riouwlaan, gebeurde hetzelfde.
Hoe de brand dit keer is ontstaan, is niet bekend laat de Veiligheidsregio weten. Of er een patroon is met de andere branden, kan de politie nog niks over kwijt.

Speelgoedpistool van kind (12) wordt als echt wapen gezien

Een 12-jarige jongen uit Spijkenisse heeft dit weekend de schrik van zijn leven gekregen toen hij met vrienden aan het buiten spelen was aan de Gorsstraat. Een voorbijganger zag dat hij een wapen in zijn handen had en belde direct de politie. Agenten hielden de jongen aan met een speciale manier die bij vuurwapengevaarlijke verdachten wordt gebruikt.
De jongen moest op zijn knieën gaan zitten en zijn handen in de lucht steken om te worden geboeid. Uiteindelijk bleek het een nepwapen te zijn. Met de jongen en zijn ouders is een gesprek geweest.