FEYENOORD

Extra lange FC Rijnmond over successeizoen van Feyenoord met John Metgod en Bart Vlietstra

Een volle tafel in FC Rijnmond
Een volle tafel in FC Rijnmond © Rijnmond
De eredivisie zit er op. Voor alle drie de Rotterdamse clubs was het een geweldig seizoen. Feyenoord kampioen, Excelsior rechtstreeks gehandhaafd en Sparta gaat de play-offs in voor een ticket in de Conference League. We praten er uitgebreid over in FC Rijnmond met een extra volle tafel.
Voormalig Feyenoorder John Metgod, Volkskrant journalist Bart Vlietstra, analyticus Robert Maaskant en verslaggever Dennis Kranenburg praten na over, vooral, het geweldige seizoen van Feyenoord. Daar kan de thuisnederlaag tegen Vitesse op zondag (0-1) geen afbreuk aan doen.
“Het is een smetje, maar ik denk dat ze daar niet meer dan een dag bij stil staan,” denkt Metgod. “Je zag wel dat de echte scherpte er af was. Maar dat is ook logisch. Het is ook lekker om een keer een wedstrijd te spelen zonder de echte druk, maar dat zag je er wel aan af.”
“Ik kan mij wel enige frustratie bij Slot voorstellen,” zegt Vlietstra over de afgekeurde goals in de wedstrijd tegen Vitesse. “Hij wilde het puntenrecord evenaren en hij is sowieso al bezig met de arbitrage. Ik vraag me af of het komt door de Ibiza-trip, een ploeg wordt daar ook extra saamhorig van.”

Vertrek Kökcü

De verwachting is dat Feyenoord deze ploeg behoorlijk intact gaat houden. Van sommige huurspelers is de toekomst wel ongewis. En captain Orkun Kökcü zal zeer waarschijnlijk vertrekken. “Hij vindt dat hij toe is aan een stap hogerop. Ik denk dat Borussia Dortmund een mooie club voor hem is. Hij heeft alle voorwaarden om daar te slagen. Nog niet in de top van de top, zoals Manchester City. Daar is een tussenstap voor nodig, echt naam voor jezelf maken, dan kom je anders binnen bij een absolute topclub,” vindt Vlietstra.
“Op bepaalde momenten heeft Kökcü het echt laten zien. Hij is er toe in staat om dit elke week te laten zien. Maar dat gaat ook zijn tijd nodig hebben. En die tijd moet hij bij een volgende club dan wel krijgen, dat is te hopen,” vult Metgod aan.