Internationale studenten blijven na studie graag in Rotterdam wonen

Rotterdam wordt een steeds aantrekkelijker stad voor studenten om na hun studie daar ook te blijven wonen en werken. Dat blijkt uit de nieuwste International Student Barometer (ISB), een enquête onder internationale studenten.

"Rotterdam heeft een multicultureel karakter en is ook erg internationaal georiënteerd, waardoor ik mij snel op mijn gemak voelde hier in vergelijking met andere Europese steden waar ik ben geweest", aldus de Albanese student Selma Zekaj.

"Dag één was gelijk voor mij 'ja, dit is het!' Zo'n fijne omgeving en niks staat stil hier. Zowel de stad als de mensen vernieuwen hier continu", zegt Kavana Desai uit India.

Hoogste score


Uit het ISB blijkt verder dat internationale studenten erg tevreden zijn over de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Op de vraag: ‘Ben je tevreden over de Erasmus Universiteit?’ antwoordt meer dan 91 procent bevestigend. 

Vooral over hun verblijf, ondersteuning en hulp bij aankomst in Rotterdam zijn de internationale studenten zeer te spreken. Denk daarbij aan het opbouwen van een sociaal leven, zoals het maken van vrienden en het verenigingsleven. Het gaat ook om het gevoel van veiligheid en de beschikbaarheid van goede verbindingen. 

Huisvesting


Betaalbare huisvesting vinden is wel lastig voor de internationale studenten, zo blijkt uit de ISB. Dit komt door de overspannen woningmarkt in de stad.

De Erasmus Universiteit werkt aan een nieuw beleid rond de huisvesting van (internationale) studenten, om zo betaalbare woningen te kunnen bieden.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Erasmus Universiteit
Deel dit artikel: