nieuws

Dirigent Nézet-Séguin door tot 2015 bij RPhO

yannick.cropresize.tmp.jpg
yannick.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin blijft tot tenminste 2015 aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest verbonden. Beide partijen hebben het contract vrijdag verlengd.  
Nézet-Séguin debuteerde in 2005 bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij volgde in 2008 chef-dirigent Valery Gergiev op.
Volgende maand speelt het RPhO het Turandot bij De Nederlandse Opera. In juni volgt het tweeluik La voix humaine – L’enfant prodigue, tijdens de Rotterdamse Operadagen.
In seizoen 2010/11 dirigeert Nézet-Séguin repertoire van Matthäus-Passion tot Mahlersymfonie, met Mahlers Tweede als afsluiting van het Gergiev Festival 2010.
In het Théatre des Champs-Élysées maken Yannick Nézet-Séguin en het orkest dit jaar driemaal hun opwachting. In augustus treden zij voor de eerste keer gezamenlijk op tijdens de BBC Proms.
Binnenkort verschijnt ook de eerste cd in een reeks opnamen voor BIS records: een uitgave die Berlioz' Symphonie Fantastique koppelt aan La Mort de Cléopâtre, met Anna Caterina Antonacci als solist.