NIEUWS

81-jarige fietser zwaargewond aan hoofd na aanrijding met auto, stoplichten werkten niet

81-jarige fietser raakte zwaargewond aan het hoofd na een aanrijding met een auto op het kruispunt
81-jarige fietser raakte zwaargewond aan het hoofd na een aanrijding met een auto op het kruispunt © MediaTV
Een oudere man is maandag aan het einde van de middag zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto. Het ongeluk gebeurde op het kruispunt van de Rotterdamse Hoofdweg met de Prins Alexanderlaan. De 81-jarige is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Hoe het ongeval precies kon gebeuren wordt uitgezocht door een team van de politie, wel is duidelijk dat de verkeerslichten het al een tijdje niet deden op het moment dat de auto tegen de fietser aan reed.
De automobilist is aangehouden voor verhoor, dat is standaard bij een heftig ongeval als dit. De politie gaat onderzoeken wat zijn rol bij het ongeluk was. Aan de schade aan de auto te zien moet de fietser tegen de voorruit van de auto zijn geklapt. De fiets kwam door de klap meters verder op het asfalt terecht.
De verkeerssituatie op het kruispunt is zo dat zonder stoplichten fietsers voorrang horen te krijgen. Het 81-jarige slachtoffer fietste op het fietspad op de Prins Alexanderlaan en werd geschept door een automobilist toen hij de Hoofdweg overstak. Of de bestuurder het kruispunt dwars overstak of uit dezelfde richting als de fietser kwam en afsloeg is niet duidelijk. Wel staan er haaientanden op het wegdek voor de fietsersoversteekplaats.