112-NIEUWS

Brandweer ontdekt hennepkwekerij na brandmelding | Gaslek in Katendrecht gedicht

In een woning in Spijkenisse is een hennepkwekerij aangetroffen door de brandweer
In een woning in Spijkenisse is een hennepkwekerij aangetroffen door de brandweer © Nieuws op Beeld
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van dinsdag 30 mei.

Brandweer ontdekt hennepkwekerij na brandmelding

De brandweer heeft bij het blussen van een brand in Spijkenisse een hennepkwekerij ontdekt. De plantage kwam aan het licht doordat er rook bleef komen uit het huis aan de Wagnerlaan, ook nadat de vlammen al uit waren. In de kruipruimte stonden tientallen tot enkele honderden planten, zegt de politie.
De kwekerij is mogelijk ook de oorzaak van de brand in het huis. De planten zijn vernietigd. Er was niemand thuis op het moment van de brand. De politie heeft nog niemand aangehouden.

Gaslek in Katendrecht: lek is gedicht

Het gaslek op de hoek van de Sumatraweg en de Brede Hilledijk in Rotterdam is gedicht. Dat laat Stedin weten aan Rijnmond. Dat is iets na 16:00 uur gebeurd. De verkeershinder op het kruispunt door de afzetting is hier door ook voorbij.
Dinsdagmiddag raakte een graafmachine tijdens werkzaamheden een grote leiding in de wijk. De Veiligheidsregio noemde het lek 'behoorlijk', omdat het gas hoor - en ruikbaar naar buiten spoot. De omgeving was dinsdagmiddag vijftig meter van de desbetreffende leiding afgezet. Ondertussen waren er metingen bij huizen van de plek gaande, om te kijken of het gas niet in huizen of diens kelders komen. Voor alsnog is dat niet het geval, laat een woordvoerder weten.

Rotterdamse politie neemt drugs in Haarlem in beslag

De Rotterdamse politie heeft maandagavond in Haarlem meegeholpen om verdovende middelen in beslag te nemen. Het zou gaan om honderden kilo's aan harddrugs. De bewoners, een man van 44 en een vrouw van 35, zijn aangehouden. Wat hun rol precies is, wordt verder onderzocht.

Gaslek in Katendrecht: omgeving deels afgezet

Een gasleiding op de hoek van de Sumatraweg en de Brede Hilledijk in Rotterdam is dinsdagmiddag geraakt, waardoor er een lek is ontstaan. Dit komt doordat een graafmachine tijdens werkzaamheden de leiding aantikte. Het lek is volgens de Veiligheidsregio 'behoorlijk', omdat het gas hoor - en ruikbaar naar buiten spoot.
De omgeving is vijftig meter van de desbetreffende leiding afgezet. Stedin is inmiddels aanwezig om het lek te dichten. Volgens de Veiligheidsregio duurt dit nog een uur. De brandweer blijft aanwezig tot het lek is gedicht, voor alle veiligheid. Ondertussen zijn er metingen bij huizen van de plek gaande, om te kijken of het gas niet in huizen of diens kelders komen. Voor alsnog is dat niet het geval, laat een woordvoerder weten.
Er is wat verkeershinder op het kruispunt door de afzetting. Alle huishoudens in de omgeving hebben nog steeds toegang tot gas.

Explosie bij theehuis

Op de Schiedamseweg in Rotterdam is in de nacht van maandag op dinsdag een explosief afgegaan bij een theehuis. Dat gebeurde rond 03.00 uur 's nachts. De voordeur van de zaak heeft schade opgelopen, maar niemand raakte gewond. De politie heeft de straat tijdelijk afgezet voor onderzoek en heeft camerabeelden veiliggesteld. Daarop is te zien dat iemand die in het zwart gekleed is vermoedelijk zwaar vuurwerk afsteekt bij de portiek en vervolgens wegrent. De politie vraagt mensen met een camera of slimme deurbel waarop mogelijk meer te zien is, om die beelden te delen.
Het is niet de eerste keer dat er een explosief afgaat in de straat. In de nacht van 13 op 14 december ging er ook al een explosief af bij een kapperszaak.

Ongeluk met meerdere auto's op Slinge

Op de Slinge in de Zuidwijk in Rotterdam-Charlois is in de nacht van maandag op dinsdag een groot ongeluk gebeurd waarbij meerdere auto's betrokken waren. Dat gebeurde rond middernacht. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onbekend. Zeker zes auto's hebben schade geleden, waaronder een aantal die geparkeerd langs de weg stonden. Er is ook een verkeersbord omver gereden.
Bij het ongeluk zou één persoon gewond zijn geraakt. Wat de ernst van die verwondingen is, moet nog blijken.