WEERBERICHT

Het weer van dinsdag 30 mei: bewolking, droog en vanmiddag zonnig

Het weer van dinsdag 30 mei
Het weer van dinsdag 30 mei © Rijnmond
Vandaag is er eerst veel bewolking, maar het blijft overal droog. Vanmiddag zal de zon geleidelijk meer tevoorschijn komen. De temperatuur blijft tamelijk koel en bereikt slechts 17 graden. De noordoostenwind waait matig, windkracht 3 of 4. Aan zee wordt de wind in de middag vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 of 6.
Vanavond schijnt de zon nog even voordat deze ondergaat om 21:49 uur. De nacht verloopt helder met een prachtige sterrenhemel. De temperatuur daalt naar ongeveer 9 graden. Aan zee blijft er vanavond eerst nog een stevige noordoostenwind staan, maar in de nacht neemt de wind af naar matig langs de kust en zwak landinwaarts.
Morgen kunnen we genieten van een heerlijke lentedag met volop zon. Het blijft droog en de temperatuur stijgt merkbaar naar 23 graden in de middag. Langs de kust wordt het ongeveer 19 graden. Er staat een matige noordoostenwind en in de middag wordt deze langs de kust vrij krachtig, windkracht 3 tot 5.

Vooruitzichten

De komende tijd hebben we te maken met een hogedrukgebied boven Noord-Europa, wat resulteert in een aanhoudende noordoostelijke stroming in onze regio. Er zal de komende dagen veel zon zijn, maar op donderdag is er meer bewolking. Opvallend is dat het droog blijft. Op donderdag wordt het 18 graden, maar daarna stijgt de temperatuur naar een aangename 22 graden in het weekend. Langs de kust staat in de middag een vrij krachtige noordoostenwind, windkracht 5. De temperatuur aan de kust zal enkele graden lager zijn dan landinwaarts.

Gemiddelde Rotterdam Airport

Tussen 1 en 10 juni bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 20,3 graden en de minimumtemperatuur 10,2 graden. Er valt gemiddeld 23,7 mm neerslag.