RET

Metroverkeer Rotterdam rijdt weer zonder problemen, treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht hervat

Tunnel voor metrolijn van noord naar zuid
Tunnel voor metrolijn van noord naar zuid © Rijnmond
Door een technische storing bij de RET reden er in de hele regio Rotterdam dinsdagochtend geen metro's. Inmiddels is de storing verholpen en kunnen reizigers weer gebruikmaken van de metro. Het busverkeer kampt nog wel met een aantal problemen.
Om 6.00 uur 's ochtends hadden de eerste metro's al moeten rijden. Op hun eigen website meldde de RET te kampen met 'spanningsproblemen'. Rond 7.00 uur liet de RET weten dat de storing was verholpen, maar dat het nog wel even zou duren voordat de metro's overal weer rijden. "We starten nu op. In het geval van Den Haag, Hoek van Holland en Nesselande rijden we nu eerst naar de eindpunten. Dan halen we vanaf daar mensen op. Er rijden op die lijnen dus ook metro's voorbij de stations. Dat kost allemaal wat tijd. Het kan dus dat mensen op die trajecten echt pas vanaf 8.00 uur kunnen rijden", legt de woordvoerder uit. Vanaf 9.00 uur rijden alle metro's weer op tijd.
Tegelijkertijd met de metrostoring leek de RET ook te kampen met een verstoring van het busverkeer. Door vervallen ritten reden er op de lijnen 70, 77, 83, 84, 140, 142, 144, 145, 146, 183, 187 en 290 in beide richtingen minder bussen. Dat had volgens de woordvoerder te maken met 'personeelsproblemen' onder de buschauffeurs. Om 11.00 uur rijden de meeste bussen weer volgens dienstregeling, met uitzondering van bus 144, 145, 146 en 183. De extra reistijd is zo'n 20 tot 30 minuten.

Ook geen treinen tussen Rotterdam en Zwijndrecht

Naast alle problemen met het openbaar vervoer met het openbaar vervoer binnen Rotterdam, bleek de stad ook van buitenaf moeilijk bereikbaar. Door het uitlopen van werkzaamheden reden er dinsdagochtend tot ongeveer 11.30 uur ook geen treinen tussen Rotterdam, Lombardijen, Barendrecht en Zwijndrecht. De NS heeft stopbussen ingezet. Om 12.30 uur reden de treinen weer volgens de dienstregeling. Er is nog wel sprake van 15 minuten vertraging tussen Rotterdam en Dordrecht. Dat duurt waarschijnlijk de hele dag.