nieuws

Dordtse school voor Speciaal Onderwijs sluit de deuren

Park College in Dordrecht (Google Streetview)
Park College in Dordrecht (Google Streetview)
Het Dordtse Park College voor Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) sluit deze zomer de deuren. De school heeft nog maar 45 leerlingen over en de verwachting is dat er op korte termijn geen verbetering komt.
"Om levensvatbaar te zijn hebben we tachtig en het liefst zelfs honderd leerlingen nodig", zegt een woordvoerder van onderwijskoepel Horizon.
De afgelopen jaren blijven leerlingen met speciale behoefte, vaak vanwege gedragsproblemen, vaker op het regulier onderwijs. Daardoor is het aantal leerlingen van het Park College de afgelopen jaren gedaald.
Op het Park College wordt les gegeven in kleinere klassen. Ook is er intensieve begeleiding. Op die manier worden de leerlingen met extra begeleiding alsnog klaargestoomd om een vmbo-diploma te halen.
Onderwijskoepel Horizon gaat in samenwerking met de ouders helpen om de kinderen op een andere school onder te brengen. Alleen de leerlingen die komend jaar examen moeten doen, blijven op deze school zitten. GGZ-instelling Yulius neemt de school over.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl