nieuws

Daling criminaliteit in Rotterdam

gevangenis.cropresize.tmp.jpg
gevangenis.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Minder mensen in de politieregio Rotterdam-Rijnmond zijn het afgelopen jaar slachtoffer geworden van een misdrijf. Ook daalde de geweldscriminaliteit in de stad.
Dat blijkt uit de zogeheten Integrale Landelijke Veiligheidsmonitor 2009 die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag heeft gepresenteerd. ,,Het aantal mensen dat slachtoffer is geworden van een misdrijf, is gedaald met ruim 6 punten op een schaal van 100. De geweldsdelicten laten eveneens een sterke daling zien van ruim 6,5 punten'', aldus het rapport.
Daar blijft het niet bij. Ook voelen burgers zich minder vaak onveilig in Rotterdam-Rijnmond. Daarnaast zijn de Rotterdammers ook meer tevreden over het contact met de politie, vooral op het gebied van aangifte. In de puntentelling steeg dat met ruim 7 punten.

Zeer tevreden

Burgemeester en korpsbeheerder Ahmed Aboutaleb is zeer tevreden over het korps. ,,Ik ben trots op de resultaten die onze agenten op straat boeken. Maar de monitor laat ook zien dat we op een aantal fronten nog een behoorlijke slag moeten maken. Het betekent niet dat we nu achterover kunnen leunen en niets meer hoeven te doen. Bezuinigen op blauw op straat blijft wat mij betreft dan ook onacceptabel.''
Rotterdam zat wat betreft de criminaliteitscijfers lange tijd ver boven het landelijk gemiddelde maar komt nu steeds meer bij dat gemiddelde in de buurt.