nieuws

Donderdag in Bureau Rijnmond: beroving van een uur

Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van politie en justitie in de regio Rijnmond, besteedt donderdag onder andere aandacht aan een babbeltruc en een beroving van een uur.
Een 16-jarige jongen uit Schiedam beleefde zeer angstige momenten toen hij onder bedreiging van een vuurwapen verplicht op pad moest met een man die hem beroofde en bedreigde.
Het slachtoffer werd aangesproken bij het metrostation aan de Troelstralaan in Schiedam en werd onder bedreiging van een vuurwapen meegenomen naar verschillende plekken. Onderweg moest hij onder andere zijn telefoon afstaan en werd er geld gepind met zijn pasje.
Pas na een uur ‘mocht’ hij gaan van de verdachte. Van deze man zijn video-opnamen gemaakt en die worden getoond in ‘Bureau Rijnmond’.

Woninginbraken


Ook besteedt Bureau Rijnmond aandacht aan twee inbraken: een in Schiedam aan het Royaardsplein en een aan het Kloosplantsoen in Ridderkerk. Bij de inbraken werden een kluis, geld en sieraden buitgemaakt.

Babbeltruc


Op zondag 7 maart werd aangebeld bij een 89-jarige vrouw aan de Beijerlandselaan in Rotterdam. Voor de deur stonden twee jonge vrouwen die zeiden van de thuiszorg te zijn.
De bewoonster trapte in het verhaal van de vrouwen en dat kostte haar 15 duizend euro. Van de ‘dames’ die haar dit hebben aangedaan, zijn opnamen beschikbaar.

Herkenbare beelden


In de uitzending van
werden beelden van een straatroof aan het Grotekerkplein in Rotterdam getoond. De verdachten, die vermoedelijk minderjarig zijn, werden onherkenbaar gemaakt. Omdat dit niet heeft geleid tot hun aanhouding, worden zij nu herkenbaar getoond.
Bureau Rijnmond is het regionale opsporingsprogramma van politie en justitie op TV Rijnmond. Het is op donderdagmiddag rond 17:20 uur te zien op TV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17:00 uur. De onderwerpen zijn ook te zien op Rijnmond.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl