VERKEER

Verkeerslichten van kruispunt Prins Alexanderlaan, waar een 81-jarige fietser werd aangereden, werkten al dagen niet

81-jarige fietser raakte zwaargewond aan het hoofd na een aanrijding met een auto op het kruispunt
81-jarige fietser raakte zwaargewond aan het hoofd na een aanrijding met een auto op het kruispunt © MediaTV
De verkeerslichten van het kruispunt van de Rotterdamse Hoofdweg met de Prins Alexanderlaan werkten sinds vorige week vrijdag niet. Dat laat Stadsontwikkeling weten. Maandagmiddag raakte op dat kruispunt een 81-jarige fietser zwaargewond aan zijn hoofd toen hij werd aangereden door een auto. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis.
Of het ongeluk door het niet werken van de stoplichten komt, kan de politie niet zeggen. "Doordat zo'n kwestie meespeelt, duurt het onderzoek wat langer."
De verkeerslichten werkten sinds vrijdag niet doordat een maaiploeg een kabel raakte. "De gemeente heeft toen besloten de lichten op knipperstand te zetten. De normale voorrangsregels op een kruispunt waren vanaf toen geldend", laat een woordvoerder van Stadsontwikkeling weten.
Uiteindelijk zijn de lichten dinsdag weer gemaakt. Dat heeft dus wat tijd in beslag genomen. "De reparatie is vrij ingewikkeld, vandaar dat het altijd even duurt. Uiteindelijk is het nog snel gebeurd."

Onderzoek

Het 81-jarige slachtoffer fietste maandagmiddag op het fietspad op de Prins Alexanderlaan en werd geschept door een automobilist toen hij de Hoofdweg overstak. Of de bestuurder het kruispunt dwars overstak of uit dezelfde richting als de fietser kwam en afsloeg is niet duidelijk. De automobilist is aangehouden voor verhoor. Dat is standaard bij een heftig ongeval als dit.
De politie onderzoekt nog wat zijn rol bij het ongeluk was. Aan de schade aan de auto te zien moet de fietser tegen de voorruit van de auto zijn geklapt.