112-NIEUWS

Rotterdam sluit vrijdag straten in het centrum af vanwege nieuw zomeroffensief verkeershufters | Veroorzakers frontale botsing agressief: politie mee in ambulance

| Foto:
| Foto:
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van woensdag 31 mei.

Rotterdam sluit vrijdag straten in het centrum af vanwege nieuw zomeroffensief verkeershufters

De gemeente Rotterdam gaat vanaf donderdag 1 juni vier straten in het centrum in de weekends permanent afsluiten voor auto's. Het gaat om de Aert van Nesstraat, Kruiskade, Meent en het Schouwburgplein. De straten zijn vier nachten per week dicht: op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 22:00 en 05:00 uur. En op zondag tussen 22:00 en 03:00 uur. De maatregel geldt van 1 juni tot en met 30 september. De afsluiting geldt alleen voor gemotoriseerd verkeer, stelt de gemeente. Fietsers, voetgangers en hulpdiensten mogen er gewoon door. Taxistandplaatsen en gehandicaptenparkeerplaatsen blijven bereikbaar.
De gemeente neemt de maatregel in een nieuw offensief tegen zogeheten verkeershufters die vaak tot in de late uurtjes met ronkende motoren door de drukke straten rijden. Omwonenden klagen al een aantal jaren over overlast. Er komt nog een uitgebreider actieplan voor de zomer van 2023, schrijft de gemeente op haar website.

Veroorzakers frontale botsing agressief: politie mee in ambulance

De politie Rotterdam heeft aan het begin van de avond twee mensen in de ambulance naar het ziekenhuis begeleid. De man en vrouw waren na een frontale botsing in Schiedam zo agressief, dat niet kon worden vastgesteld of ze gewond waren. Vanwege de harde klap vond het ambulancepersoneel het wel nodig om ze in het ziekenhuis na te laten kijken.
De aanrijding was in de Havenstraat. De man en vrouw kwamen met hun auto door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft. Daar botsten ze op een tegemoetkomende auto met een vrouw aan het stuur. Haar auto had flinke schade, maar ze bleef ongedeerd.
De man is aangehouden en ging met handboeien de ambulance in. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een ongeval en vermoedelijk rijden onder invloed.

Felle uitslaande brand in vrijstaand huis in Rotterdam-Nesselande

In een vrijstaande woning in Rotterdam-Nesselande heeft aan het einde van de middag een korte, maar felle brand flinke schade aangericht. Volgens een woordvoerder van de brandweer kunnen de bewoners naar verwachting voorlopig niet naar huis. De brand ontstond in de keuken, vermoedelijk in een pannetje met olie. Al snel verspreidde het vuur zich door het huis.
Bij de brand kwam veel zwarte rook vrij die zich over een nabijgelegen bedrijventerrein en de A20 trok. Omdat naast het huis ook een grote schuur en manege gevestigd zijn, schaalde de brandweer snel op. De brand was rond 18:15 uur onder controle.
Felle uitslaande brand in het vrijstaande huis op de Onderweg in Rotterdam-Nesselande
Felle uitslaande brand in het vrijstaande huis op de Onderweg in Rotterdam-Nesselande © MediaTV

Zeker vijf mannen gewond bij vechtpartij op de Strevelsweg

Bij een vechtpartij op de Strevelsweg in Rotterdam-Zuid zijn vannacht meerdere mannen gewond geraakt. Bij de vechtpartij zou ook gestoken zijn. De ruzie ontstond rond 03:30 uur.
Ambulancepersoneel heeft zeker vijf mensen geholpen die gewond waren. De politie laat weten dat er nog veel onduidelijkheid is over wat er in de woning is gebeurd. Er zijn drie mannen aangehouden.
Politie doet onderzoek op de Strevelsweg in Rotterdam-Zuid.
Politie doet onderzoek op de Strevelsweg in Rotterdam-Zuid. © Nieuws op Beeld