VEER ROZENBURG

Maassluis wil veer met Rozenburg terug; wethouder wil nu naar Provinciehuis

Wethouder Sjef Evers
Wethouder Sjef Evers © WOS
Wethouder Sjef Evers van Maassluis wil samen met zijn collega van Rotterdam, waar Rozenburg toe behoort, naar het Provinciehuis in Den Haag. Daar willen ze pleiten voor een snelle terugkeer van de veerdienst Maassluis-Rozenburg. De veerboot is al maanden in reparatie, maar vorige week ging ook het vervangende pontje uit de vaart omdat de exploitant failliet is.
Evers voelt zich gesteund door een motie die de gemeenteraad van Maassluis dinsdagavond, na een spoeddebat, met grote meerderheid heeft aangenomen, meldt streekomroep WOS. De extra raadsvergadering was een reactie op het besluit van exploitant Blue Amigo (AquaSwets) afgelopen donderdagmiddag om abrupt met de veerdienst te stoppen en faillissement aan te vragen.
De gemeenteraad wil dat de veerverbinding conform de aanbesteding in 2017, dus ook voor het autoverkeer, wordt hersteld. Het zou daarbij ook moeten gaan om terugkeer van de afgesproken dienstregeling waarbij in de spits om de 10 minuten en buiten de spits om de 20 minuten gevaren wordt.
Verder verlangt de raadsmeerderheid dat de provincie zelf de verantwoordelijkheid neemt voor het uitvoeren van de veerdienst. Bovendien zouden de gemeenteraad van Maassluis en de dorpsraad van Rozenburg actief betrokken moeten worden bij de nieuwe scenario's en aanbestedingen.
Wethouder Evers had al eerder tijdens de raadsvergadering aangekondigd dat hij zichzelf zou gaan uitnodigen bij de betrokken gedeputeerde van de provincie.

Treurnis

De fractie van Leefbaar Maessluys had een motie van treurnis over exploitant Blue Amigo ingediend. De meerderheid van de gemeenteraad zag daar het nut niet van in.
GroenLinks wilde onderzocht hebben of Maassluis (eventueel samen met Rotterdam) als deelgegadigde betrokken zou kunnen worden bij de aanbesteding van de provincie in de zoektocht naar een nieuwe exploitant. De meerderheid van de gemeenteraad wil de verantwoordelijkheid voor de veerdienst echter graag helemaal bij de provincie laten en gaf ook geen steun aan deze motie.

Vandaag geen pontje

Wat betreft de korte termijn, is alleen duidelijk dat er deze woensdag helemaal geen noodpont zal varen. Wie naar Rozenburg wil (en omgekeerd) kan alleen gebruik maken van de bus. Er is een halfuursdienst. Hierbij merkt de provincie Zuid-Holland nog op: "Houd er rekening mee dat de dienstregeling kan afwijken door mogelijke verkeersdrukte".
dit verhaal komt van onze mediapartner WOS