OPMERKELIJK

Deze nieuwe fietsenstalling is al weken ‘af’, maar er is geen fiets te bekennen

© SCHIE
Eén van de nieuw gebouwde openbare fietsenstallingen in Schiedam-Oost is er helemaal klaar voor. Er is alleen één probleem. Al wekenlang is er geen fiets te vinden. De stalling aan de Tweede Tuinsingel, pal naast de grote ‘boompot’ aan de Ohmstraat, zorgt voor veel verbazing bij buurtbewoners": "Zonde van het geld".
Al in januari dit jaar deed beheerder Biesieklette een oproep aan bewoners van de wijk Oost. Buurtbewoners konden zich vanaf toen inschrijven voor de buurtstalling. Al maanden is de stalling ogenschijnlijk klaar voor gebruik, alleen ontbreekt het aan stroom, zo ontdekte lokale omroep SCHIE.
En die stroom is hard nodig om het licht in de stalling te laten branden. Beheerder Biesieklette laat weten dat ze wachten op de beheerder. Daarbij wordt het niet duidelijk of het alleen om stroom voor de verlichting gaat of dat het slot van het fietsenhok ook elektrisch werkt.
Biesieklette en de gemeente Schiedam zeggen dat netbeheerder Stedin traag is met het aanleggen van de elektriciteit. Stedin heeft nog niet gereageerd op de vragen van SCHIE. De gemeente laat via de wijkprocesmanager weten dat er onderzocht wordt of er een creatieve oplossing is voor het probleem.
dit is een verhaal van onze mediapartner SCHIE, die de volgende reportage maakte: