SPARTA

Sparta naar Voren! met Geert-Arend Roorda over 5 jaar bij Sparta en de play-off wedstrijden tegen FC Utrecht

Frank Stout, Geert Arend Roorda, Anton Slotboom en Ruud van Os tijdens 'Sparta naar Voren'
Frank Stout, Geert Arend Roorda, Anton Slotboom en Ruud van Os tijdens 'Sparta naar Voren' © Rijnmond
In een nieuwe ‘Sparta naar Voren’ is Geert-Arend Roorda te gast, die vertelt over zijn vijf jaren bij Sparta als trainer. Frank Stout, Anton Slotboom en Ruud van Os praten met Roorda over de grote zege op bezoek bij FC Groningen (0-5). De heren blikken ook vooruit richting de play-off duels tegen FC Utrecht voor Europees voetbal en spreken ook over het afscheid van Roorda als trainer van Jong Sparta.
"Vijf jaar lang Sparta, drie jaar trainer van Jong Sparta en nu ga je weg. Wij weten al waar je naar toe gaat. Je gaat naar RKC Waalwijk. Alleen dat ga jij natuurlijk niet vertellen", opent Frank Stout richting Geert Arend Roorda. "Ik ga dat inderdaad nog niet zeggen. Want ik ga pas duidelijkheid geven over mijn vervolgstappen wanneer er getekend is."
Na vijf jaar is het tijd voor een nieuwe uitdaging voor Roorda. "Het is tijd voor nieuwe energie en nieuw bloed op mijn functie als trainer van Jong Sparta. Ik heb sommige jongens al vijf jaar getraind. Voor die gasten is het misschien ook wel goed dat er een nieuw gezicht voor de groep gaat staan."

'Sparta blaakt van het zelfvertrouwen'

Voor de heren is het nu al een fantastische week want Sparta mag donderdagavond aantreden tegen FC Utrecht in de play-offs voor Europees voetbal. Wat deze week nog mooier kan maken is een positief resultaat tegen Domstedelingen.
"Als we kijken naar de historie tussen Sparta en FC Utrecht heb ik er weinig vertrouwen in", stelt Van Os. In 1997 won Sparta voor het laatst in Stadion Galgenwaard, door een doelpunt van Arjan van der Laan. Slotboom denkt daarentegen wel dat Sparta kans maakt tegen FC Utrecht. "Ik denk dat Sparta blaakt van het zelfvertrouwen en dat ze nog achterover kunnen gaan leunen ook. FC Utrecht moet het werk gaan doen en daar zijn ze niet heel erg goed in. Sparta kan daarvan gaan profiteren."
Roorda stelt dat de druk bij FC Utrecht ligt. "Zij moeten Europees halen. Sparta móét daarentegen niet, maar ze willen graag. Dat is al een hele andere druk. Je speelt ook nog eens de eerste wedstrijd in Utrecht. Sparta moet blij zijn als ze daar een puntje kunnen halen en het dan gewoon op Het Kasteel met het publiek erachter afmaken."
In Sparta naar Voren! gaat het verder nog over de jeugdopleiding van Sparta, de carrièreplanning van Roorda en de vorm van spelers als Van Crooij en Olij.
FC Utrecht - Sparta begint donderdagavond 1 juni om 21:00 uur en is vanaf 20:00 uur live te volgen op Radio Rijnmond.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl