SPARTA

Sparta klaar voor play-offs tegen angstgegner: 'Maar waarom zouden we onszelf als underdog zien?'

Bart Vriends
Bart Vriends © rijnmond
Heel wat Eredivisieclubs zijn uitgespeeld maar Sparta maakt zich klaar voor de play-offs om Europees voetbal, voor de tweede keer in drie jaar hebben de Spangenaren zich hiervoor geplaatst en ditmaal hopen ze de klus ook echt te klaren. Daarvoor moet echter wel afgerekend worden met FC Utrecht, en laat dat nou net een ploeg zijn waar Sparta al heel lang niet van heeft gewonnen.
Sterker nog: 19 oktober 2008 was de dag waarop Sparta voor het laatst won van Sparta. Arne Slot en Kevin Strootman stonden samen op het middenveld en Charles Dissels de enige treffer van de dag. Daarna volgden dertien nederlagen en tussendoor nog twee gelijke spelen. "Het is overduidelijk een ploeg die ons de afgelopen jaren niet ligt, want ik wist wel dat we gedurende mijn tijd hier ook nooit van Utrecht hebben gewonnen", zegt Bart Vriends, die wel verwacht dat alles aanwezig is voor Sparta om aan die reeks een einde te maken: "We hebben dit seizoen namelijk laten zien dat we mee kunnen komen met deze clubs."
Bart Vriends over angstgegner FC Utrecht: 'Duidelijk een ploeg die ons niet ligt de afgelopen jaren'
Trainer Maurice Steijn zag zijn ploeg dit jaar ook tweemaal verliezen van Utrecht, maar de positie op de ranglijst maakt het zo dat hij zijn ploeg niet wil laten schuilen in een rol als underdog. Iets wat twee jaar terug misschien wel een gegeven was, toen de ploeg direct met 2-0 werd uitgeschakeld door Feyenoord. "Je ziet namelijk dat we het hele jaar in deze positie hebben gestaan", zegt Steijn over de kansen van zijn ploeg in deze play-offs. "We hebben zelfs even vijfde gestaan, dus waarom zou je dan als underdog deze competitie in gaan?"
Maurice Steijn over kansen Sparta op Europees voetbal: 'Waarom zouden wij als underdog erin gaan?'
FC Utrecht-Sparta is donderdagavond live te volgen via Radio Rijnmond, de uitzending begint om 20:00 uur en de aftrap is een uur later om 21:00 uur.