112-NIEUWS

Taakstraf voor Rotterdammer na belagen hulpverlener | Rotterdamse automobilist met drugs op A16 gearresteerd

De politie vond veel plastic zakjes met wit poeder in de auto van een 20-jarige Rotterdammer
De politie vond veel plastic zakjes met wit poeder in de auto van een 20-jarige Rotterdammer © Politie
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van donderdag 1 juni.

Taakstraf voor Rotterdammer na belagen hulpverlener

Een 39-jarige Rotterdammer moet een taakstraf uitvoeren, omdat hij in maart dit jaar een hulpverlener heeft belaagd. De man trapte en sloeg op de auto van de vrouwelijke hulpverlener terwijl ze erin zat. Hij was boos, omdat ze zich niet zou hebben beperkt tot zorg voor een kind in huis, maar de moeder ook relatie-advies zou hebben gegeven.
De rechter ging niet mee in het verhaal en veroordeelde de man tot 12 uur taakstraf, een contactverbod en het betalen van bijna 1900 euro voor reparatiekosten. Zo trapte hij een autospiegel los en trok hij een handgreep van de auto af. Daarnaast moet de Rotterdammer 250 euro smartengeld betalen. De vrouw zei dat ze doodsangsten had uitgestaan.

Rotterdamse automobilist met drugs op A16 gearresteerd

De politie heeft woensdagochtend een 20-jarige Rotterdammer gearresteerd, omdat hij in een auto over de A16 reed met een grote hoeveelheid plastic zakjes met wit poeder, vermoedelijk drugs. De politie betrapte de Rotterdammer tijdens een controle. De recherche onderzoekt de inhoud van de zogeheten 'gripzakjes'.

Brand na knal in portiekwoning in Rotterdam-West

In een woning op de tweede verdieping van een appartementengebouw met vijf woonlagen aan de Dirk Danestraat in Rotterdam-West heeft ruim anderhalf uur brand gewoed. Even voor 18.00 uur was de brand geblust. De bewoner van het uitgebrande appartement was niet thuis. De bewoners van de omliggende woningen zijn nagekeken in een ambulance, omdat ze mogelijk rook hadden ingeademd.
Volgens de bewoners was er een harde knal te horen. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de knal, bevestigt een woordvoerder van de politie. Het appartement is door de brand niet bewoonbaar.

Motorpech bij Splashtours, 45 passagiers aan wal gebracht

Een bus van Splashtours die kan varen én rijden is in Rotterdam donderdagmiddag rond 14:30 uur ontruimd, omdat deze motorpech op het water had. In de bus zaten 45 passagiers. Zij zijn bij Leuvehaven veilig aan wal gebracht. Het gestrande voertuig is weggesleept.
De passagiers van Splashtours moesten vanwege motorpech bij Leuvehaven de varende bus uit.
De passagiers van Splashtours moesten vanwege motorpech bij Leuvehaven de varende bus uit. © Flashphoto
De waterbus met motorpech wordt weggesleept.
De waterbus met motorpech wordt weggesleept. © Paul de Boer

Opnieuw explosie bij Amsterdams filiaal van Rotterdams geldwisselbedrijf

Bij een geldwisselkantoor van Suri-Change in Amsterdam is in de afgelopen nacht weer een explosief afgegaan. Het is de zesde keer in twee weken dat de keten van geldwisselkantoren wordt bestookt. Afgelopen weekend was er ook een ontploffing bij het filiaal aan de West-Kruiskade in Rotterdam. Daarop werden de twee Rotterdamse filialen voor drie maanden gesloten. Alle kantoren van Suri-Change zijn inmiddels tijdelijk dicht.
In het hoofdkantoor in Rotterdam werden in maart nog vijf mensen opgepakt op verdenking van het witwassen van miljoenen euro's aan drugsgelden. In januari werd het filiaal aan de Dordtselaan in Rotterdam-Zuid ook al een keer beschoten. Een dag later was ook daar een ontploffing.
De politie doet onderzoek op de Librijesteeg.
De politie doet onderzoek op de Librijesteeg. © MediaTV

Beveiliger van hotel op Grotekerkplein geslagen met hamer tijdens overval

Een hotel op het Grotekerkplein in Rotterdam is vannacht overvallen. De beveiliger van het hotel werd tijdens de overval geslagen met een hamer. Hij rende ondanks zijn verwondingen achter de verdachten aan en wist er op de Librijesteeg één in de kraag te vatten. Daar ontstond een worsteling.
Het is nog niet bekend of er buit is gemaakt bij de overval. Een 30-jarige man uit Maarssen is aangehouden. De hotelmedewerker raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.