FEYENOORD

Feyenoord akkoord over nieuw driejarig huurcontract met De Kuip

De Kuip voor aanvang van Feyenoord - Vitesse
De Kuip voor aanvang van Feyenoord - Vitesse © VK Sportphoto
De directies van Feyenoord en Stadion Feijenoord hebben hun handtekening gezet onder een nieuw huurcontract. Het op 30 juni aflopende huurcontract is daarmee met drie jaar verlengd.
Feyenoord bevestigt dat het nieuwe contract met Stadion Feijenoord dezelfde voorwaarden heeft als het vorige aflopende contract. Daarmee is er duidelijkheid geschept tussen de twee partijen voor de nabije toekomst.
Stadion Feijenoord kampt met financiële problemen en moet de langlopende lening bij de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs herfinancieren. Ook zijn er de kosten van het plegen van noodzakelijk onderhoud aan De Kuip. Eerder gingen er geluiden op dat het stadion de huurprijs voor Feyenoord stevig wilde verhogen, om deze kosten te kunnen dekken. Mede daardoor hebben de gesprekken over het verlengen van het huurcontract iets langer geduurd.
In januari is Lilian de Leeuw als 'venue director' begonnen bij Stadion Feijenoord. De opvolger van stadiondirecteur Jan van Merwijk vergadert ook mee met het bestuur van de voetbalclub Feyenoord en zo zitten stadion en club dichter op elkaar dan voorheen. Één van de belangrijke eerste gespreksonderwerpen was het verlengen van dit aflopende huurcontract.