BUREAU RIJNMOND

Zelfde inbraakmethode 17 maal succesvol gebruikt

Zelfde inbraakmethode 17 maal succesvol gebruikt
Zelfde inbraakmethode 17 maal succesvol gebruikt © Bureau Rijnmond
Een serie inbraken waarbij steeds dezelfde methode wordt gebruikt om in de woningen te komen. Het gaat vermoedelijk om meer dan één inbreker. Ze zijn sinds vorig jaar december actief in Rotterdam-Noord, Schiedam en Berkel en Rodenrijs. Tot nu toe zijn er 17 aangiftes gedaan.
De inbrekers weten zich toegang tot de woningen te verschaffen door een gaatje te boren in het raamkozijn en met vermoedelijk zelfgemaakt gereedschap de hendel van het raam te openen. Eenmaal binnen nemen ze van alles mee. Sieraden, geld, bankpassen en autosleutels, waarna ook de auto’s verdwijnen. Voor het laatst slaan ze toe in de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 mei in een woning in de Pijlkruidstraat in Berkel en Rodenrijs.
Overigens zijn volgens de politie dergelijke inbraken te voorkomen als bewoners ervoor kiezen gecertificeerd hang- en sluitwerk te laten installeren. En dat betekent dat het raam pas opengaat als er binnen gedrukt wordt op een knopje of palletje.
Er zijn beelden van een verdachte als hij fietst. Verder probeert hij na een inbraak op donderdag 29 december aan de Schiedamse Polderweg op de Rotterdamse Schiedamseweg te pinnen met een gestolen bankpas. Dat mislukt omdat na enkele vergeefse pogingen de pas wordt geblokkeerd. Wie herkent de man?
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000