OPMERKELIJK

Brugwachters zijn helemaal klaar met doorrijders onder gesloten slagbomen

Bij deze auto ging het op het nippertje goed toen de slagboom naar beneden kwam
Bij deze auto ging het op het nippertje goed toen de slagboom naar beneden kwam © Rijnmond
Nog even extra gas geven om onder de al sluitende slagboom heen te duiken en de brug over te rijden. Brugwachters komen deze 'slagboomkruipers' elke dag wel tegen. "Tijdens elke dienst komt het wel voor. Het levert gevaarlijke taferelen op, soms met een minder positieve afloop", waarschuwt brugwachter Jaco Olierook.
"Enige tijd geleden was er iemand op de Erasmusbrug, wat toch een flinke brug is, die kennelijk niet meer kon wachten. De slagbomen waren al naar beneden, maar hij is er toch onder gekropen en de brug opgelopen."
Nog even snel onder een gesloten slagboom door
Toen de meneer in kwestie eenmaal bij het einde van het brugdek was, stond deze al vijf meter omhoog. "Hij is vervolgens naar beneden gesprongen, maar kwam niet zo lekker terecht en strompelde weg. We hebben hem daarna niet meer gezien of gehoord, maar ik kan me voorstellen dat de meneer er een hele pijnlijke enkel aan over heeft gehouden."
Gelukkig zijn er ook mensen die wél netjes wachten voor de slagboom. Vrijdag deelde Olierook daarom bij de Parksluis, De Lage Erfbrug en de Mathenesserbrug kleine hartvormige zakjes met bloemenzaadjes uit aan deze brave groep mensen. "Als dank voor het stoppen voor de slagboom."