FC RIJNMOND

Van Stee over toekomst Kökcü: 'Premier League veel interessanter voor Feyenoord dan Benfica'

FC Rijnmond met Henk van Stee
FC Rijnmond met Henk van Stee © Rijnmond
De kans is groot dat aanvoerder Orkun Kökcü komende transferzomer vertrekt bij Feyenoord. Henk van Stee hoopt dat hij nog een jaartje blijft, maar vindt de Premier League bij een vertrek veel interessanter dan Benfica, de kampioen van Portugal waarmee Kökcü in verband wordt gebracht.
Benfica, met voormalig PSV-trainer Roger Schmidt aan het roer, is bereid door te pakken voor de aanvoerder van Feyenoord, zegt ook Feyenoord-watcher Dennis van Eersel in FC Rijnmond. "Maar er is concurrentie vanuit de Premier League. Ik denk dat dat de voorkeur van Feyenoord heeft, omdat de bedragen vanuit Engeland hoger zijn."
Henk van Stee sluit zich daarbij aan. "De Portugese competitie is vergelijkbaar met Nederland. Benfica betaalt ook niet echt hoge transferbedragen. Ze zullen maximaal tussen de 15 en 20 miljoen gaan zitten. In de Premier League zit je zo boven de 30 miljoen. Dat is voor Feyenoord dus veel interessanter. Voor een club in de top vijf daar komt hij nog wel net te kort. Voetballend kan hij het wel aan, maar fysiek twijfel ik nog aan."

Strafschoppenserie bij Sparta

Uiteraard wordt ook het succes van Sparta in de play-offs om Europees voetbal uitgebreid besproken met de voormalig technisch directeur van de Kasteelclub. Van Stee heeft het ideale scenario voor aankomende zondag al in zijn hoofd, als Sparta thuis een 2-1 voorsprong verdedigt.
"Sparta gaat verliezen van Utrecht, met 0-1 of 1-2", aldus Van Stee. "Dan winnen ze de strafschoppenserie door Nick Olij. Dat zou mijn droomscenario zijn. Kom op, Olij… waar praten we over. Hij draait zo’n goed seizoen. Hij geeft de verdediging van Sparta ook zoveel zelfvertrouwen."
Analyticus Thomas Verhaar vult aan: "Hij houdt ballen die je eigenlijk al telt nog tegen. Utrecht kreeg donderdag veel meer kansen dan Sparta, maar met zo’n keeper levelt het dus makkelijk. Daarbij heeft Sparta weinig kansen tot scoren nodig, dat is een dodelijke combinatie."
Met het geweldige presteren van Olij laait de discussie over zijn ontbreken in de selectie van het Nederlands elftal weer op. "Noppert heeft na zijn blessure nu twee wedstrijden gekeept en zit er weer bij", aldus Van Eersel. "Olij heeft niet alleen geweldig gepresteerd maar dat ook heeft vastgehouden. Langzaamaan komt het punt dat hij wel bij het keurkorps mag zitten. In ieder geval bij de voorselectie."
"Ik denk dat het puur met de lengte te maken heeft", vertelt Van Stee. "Niet helemaal terecht, maar voor een bondscoach is het heel moeilijk te experimenteren met een keeper. Maar ik denk dat iedereen het erover eens is dat hij een kans bij Oranje verdient."
Kijk hieronder de hele uitzending van FC Rijnmond terug.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl